24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCabanierii din Rânca, nemulțumiți că Aparegio a anunțat restricții la apă

Cabanierii din Rânca, nemulțumiți că Aparegio a anunțat restricții la apă

Proprietarii de pensiuni și cabane din Rânca sunt nemulțumiți că operatorul de servicii Aparegio Gorj a anunțat că, în lunile următoare, vor fi probleme cu apa în stațiune. Este vorba de sezonul de iarnă, când vor urca mulți turiști în zona montană și când consumul de apă va fi ridicat.

Aparegio Gorj a anunțat, zilele trecute, că vor exista perioade în care vor fi probleme în a asigura necesarul de apă pentru consumatorii din Rânca. Motivele indicate sunt seceta din acest an, problemele legate de rețea și numărul redus de surse de alimentare. Cabanierii nu sunt de acord cu cele anunțate de Aparegio și spun că, din această cauză, vor avea probleme cu prezența turiștilor în stațiune. „Rugăm pe colega noastră din Rânca – doamna Dungă, ce răspunde din partea Aparegio de zona Rânca, să comunice doamnei Nicoleta Văduva de la Târgu Jiu, să dezmintă public că Rânca rămâne fără apă în această iarnă, din cauza lipsei de precipitații”, potrivit lui Constantin Pănescu, președintele Asociației Concesionarilor din Rânca. Pănescu a precizat că a plouat din abundență în cursul lunii noiembrie și apă ar fi.

Apă la program

Aparegio Gorj a anunțat încă de săptămâna trecută că este posibil să apară probleme la alimentarea cu apă în zona Rânca, din cauza lipsei precipitațiilor. Va fi instituit și un program de furnizare a apei care va fi anunțat din timp.

„Având în vedere starea sistemului de alimentare cu apă și cantitățiile mici de precipitații din acest an, până la realizarea unor noi surse alternative sunt inevitabile întreruperi ale alimentării cu apă în această zonă. După perioada prelungită de secetă din acest an, ce va fi urmată de perioada de iarnă (îngheț), un efect iminent va fi diminuarea debitelor preluate în sistemul de alimentare cu apă. Urmarea este fluctuația debitelor pe rețeaua de distribuție la nivelul operatorului SC Aparegio Gorj SA – Centrul de Exploatare și Distribuție Novaci. Distribuţia apei se va face după un program propus de operator şi aprobat de autoritatea administraţiei publice locale, program ce va fi adus la cunoştinţa utilizatorilor în timp util, prin mijloace adecvate (mass-media). Pentru perioada în care operatorul Aparegio Gorj SA nu poate asigura debitul de apă necesar, utilizatorii își vor asigura necesarul de apă prin înmagazinarea apei în bazine proprii sau din surse proprii“, conform unui comunicat al Aparegio Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS