6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCasa Armatei din Slatina va fi reabilitată cu peste 13 milioane lei

Casa Armatei din Slatina va fi reabilitată cu peste 13 milioane lei

Un imobil aparte de pe vremea în care Slatina era un important centru militar și-ar putea recăpăta strălucirea de odinioară. Primăria Slatina vrea să îl reabiliteze cu peste 13 milioane lei.

Clădirea situată pe strada Ionașcu din Slatina, vizavi de Agenția pentru Protecția Mediului, este de mulţi ani „în conservare“ și a făcut chiar obiectul primului protocol de predare-primire a terenului fostei unități militare din partea de sus a orașului, Ministerul Apărării menționând printre obligațiile municipalității și pe aceea a reabilitării acestei clădiri.

Clădirea a intrat în patrimonial municipalității și va fi reabilitată, conform proiectului afișat pe site-ul Primăriei Slatina, cu peste 13 milioane lei. Din această sumă, 9,4 milioane lei vor fi rezervați lucrărilor de construcții-montaj, durata lucrărilor fiind stabilită la 12 luni (două luni pentru proiectare și zece pentru execuție).

Clădirea are nevoie de consolidare

Clădirea are nevoie de consolidare, consultantul tehnic, SC ESRAR MATCONS SRL, oferind două soluții, cea recomandată fiind și cea înaintată consilierilor locali spre aprobare.

Se va interveni cu executarea a două cadre de beton armat în sala de spectacole pentru consolidarea zidului de fațadă principală, se vor demola planșeele existente din lemn și se va realiza un planșeu de beton peste sala de spectacole din pavilionul A, planșeu care se va rezema pe grinzi din beton armat, nou, se va interveni și pentru consolidarea fundației, se va înlocui în totalitate șarpanta de lemn la corpul AI/B și se vor consolida parțial elementele deteriorate la șarpanta existentă la corpul A etc.

Se va interveni și la partea de finisaje interioare și exterioare

Conform proiectului de aprobare a „Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul „Reabilitare și Modernizare Imobil nr. 813 – parțial – Cerc Militar Slatina, strada Ionașcu, nr. 65, județul Olt“, se va interveni și la partea de finisaje interioare și exterioare. Clădirea va fi anvelopată termic cu polistiren expandat de 10 cm și se va aplica tencuială decorativă, iar tâmplăria din lemn va fi înlocuită cu tâmplărie din aluminiu.

De asemenea, șarpanta va fi înlocuită integral.

Clădirea ar urma să aibă în continuare funcționalitatea de casă a armatei și să găzduiască diverse festivități, proiectul presupunând inclusiv dotarea sălii de festivități.
Conform priectului, se va interveni și în curtea care are astăzi are un aspect deplorabil, specific unui imobil părăsit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS