14.7 C
Craiova
joi, 9 iulie, 2020
Știri de ultima oră Local Gorj Casa Armatei din Slatina va fi reabilitată cu peste 13 milioane lei

Casa Armatei din Slatina va fi reabilitată cu peste 13 milioane lei

Un imobil aparte de pe vremea în care Slatina era un important centru militar și-ar putea recăpăta strălucirea de odinioară. Primăria Slatina vrea să îl reabiliteze cu peste 13 milioane lei.

Clădirea situată pe strada Ionașcu din Slatina, vizavi de Agenția pentru Protecția Mediului, este de mulţi ani „în conservare“ și a făcut chiar obiectul primului protocol de predare-primire a terenului fostei unități militare din partea de sus a orașului, Ministerul Apărării menționând printre obligațiile municipalității și pe aceea a reabilitării acestei clădiri.

Clădirea a intrat în patrimonial municipalității și va fi reabilitată, conform proiectului afișat pe site-ul Primăriei Slatina, cu peste 13 milioane lei. Din această sumă, 9,4 milioane lei vor fi rezervați lucrărilor de construcții-montaj, durata lucrărilor fiind stabilită la 12 luni (două luni pentru proiectare și zece pentru execuție).

Clădirea are nevoie de consolidare

Clădirea are nevoie de consolidare, consultantul tehnic, SC ESRAR MATCONS SRL, oferind două soluții, cea recomandată fiind și cea înaintată consilierilor locali spre aprobare.

Se va interveni cu executarea a două cadre de beton armat în sala de spectacole pentru consolidarea zidului de fațadă principală, se vor demola planșeele existente din lemn și se va realiza un planșeu de beton peste sala de spectacole din pavilionul A, planșeu care se va rezema pe grinzi din beton armat, nou, se va interveni și pentru consolidarea fundației, se va înlocui în totalitate șarpanta de lemn la corpul AI/B și se vor consolida parțial elementele deteriorate la șarpanta existentă la corpul A etc.

Se va interveni și la partea de finisaje interioare și exterioare

Conform proiectului de aprobare a „Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul „Reabilitare și Modernizare Imobil nr. 813 – parțial – Cerc Militar Slatina, strada Ionașcu, nr. 65, județul Olt“, se va interveni și la partea de finisaje interioare și exterioare. Clădirea va fi anvelopată termic cu polistiren expandat de 10 cm și se va aplica tencuială decorativă, iar tâmplăria din lemn va fi înlocuită cu tâmplărie din aluminiu.

De asemenea, șarpanta va fi înlocuită integral.

Clădirea ar urma să aibă în continuare funcționalitatea de casă a armatei și să găzduiască diverse festivități, proiectul presupunând inclusiv dotarea sălii de festivități.
Conform priectului, se va interveni și în curtea care are astăzi are un aspect deplorabil, specific unui imobil părăsit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:03:19

VIDEO. Două familii acuză că rudele decedate la SJU...

La interval de câteva zile, două cazuri...

ȘTIRI GdS

00:03:19

VIDEO. Două familii acuză că rudele decedate la SJU...

La interval de câteva zile, două cazuri asemănătoare au fost făcute publice de aparţinătorii unor paciente care au decedat la Spitalul Judeţean...
00:00:50

„Bombardierii” şi „Zăvoienii”, la judecată

"Bombardierii" şi "Zăvoienii", la judecată.

Doar 70-100 de teste pe zi se pot face...

Numărul de teste pentru depistarea coronavirusului rămâne limitat la nivelul județului Gorj. De la începutul pandemiei de coronavirus...

Tabăra de sculptură de la Polovragi a ajuns la...

Tabăra de sculptură de la Polovragi a ajuns la final. Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Primăria și Consiliul...

Case construite în mijlocul unei străzi din Craiova

Casă construită pe mijlocul străzii Maria Zaharia

Prefectul Rujan vrea să intre în politică după ce...

Prefectul demisionar de Gorj, Cristinel Rujan, vrea să intre în politică, după ce a renuțat la statutul de înalt funcționar public. Acesta...