16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFestivalul Ignatului, organizat la Rânca

Festivalul Ignatului, organizat la Rânca

Festivalul Ignatului va fi organizat în premieră în stațiunea montană Rânca. Manifestările vor avea loc pe 21 decembrie, de la ora 10.00, în zona centrală a stațiunii. Organizatori sunt Asociația Concesionarilor din Rânca, Asociația „Acasă la Brâncuși“, Consiliul Județean Gorj, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului“, primăriile din Novaci, Polovragi și Baia de Fier, precum și Obștea Bercești.

Parteneri sunt câteva hoteluri și pensiuni din Rânca. Organizatorii îi invită pe turiști la un regal de artă culinară, tradiții și obiceiuri de sărbători, pe Transalpina. Nu vor lipsi concursurile și expozițiile culinare cu vânzare, spectacolele folclorice, serbările zăpezii și concursurile sportive în costume populare, dacă va fi zăpadă până de Ignat.

Va fi disponibil și telescaunul

Telescaunul de la Rânca va fi, de asemenea, disponibil pentru turiștii care vor urca de Sărbători pe Transalpina. Instalația a fost oprită în ultimii doi ani, însă a fost supusă unor revizii și verificată în ultimele săptămâni.

Telescaunul a fost preluat de către administratorul celorlalte pârtii din stațiune și va fi disponibil în acest sezon. De asemenea, administratorul instalației de transport pe cablu a anunțat că sub Vârvul Păpușa vor fi amenajate câteva pârtii, pe lângă pârtia deja existentă, lungă de 980 de metri.

Este cea mai mare pârtie din Rânca, dar, în lipsa telescaunului nu a fost folosită în ultimii doi ani. Totul va depinde acum de cât de mult va ninge în stațiune și dacă pârtia va fi dotată cu tunuri de zăpadă pentru a putea fi utilizată cât mai mult timp de către iubitorii sporturilor de iarnă din județ și din țară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS