10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimăria Rovinari inaugurează cea mai mare parcare

Primăria Rovinari inaugurează cea mai mare parcare

Locuitorii orașului Rovinari vor beneficia, din această săptămână, de o nouă parcare mare. Este vorba de o parcare modernă, cu peste 50 de locuri, deschisă in zona noului bloc de locuinţe ANL P18. Importanța acestui proiect vine în contextul amenajării parcărilor de reşedință de la nivelul orașului Rovinari. Zona în care a fost amenajată această parcare devenise în ultimul timp un spațiu insalubru.

„Pe acest teren, neavând o utilitate publică, am hotărât să dezvoltăm o parcare modernă. Am certitudinea că, prin parcarea pe care o dăm în folosință, de săptămâna aceasta, vom putea acoperi necesitățile locatarilor din această parte a orașului. Totodată, vreau să informez toți rovinărenii că urmează să dezvoltăm parcări rezidențiale și în următoarele zone: T-uri, E-uri, A-uri si G-uri. Așteptăm cetățenii să depună cererile pentru cele mai noi locuri de parcare“, potrivit primarului din Rovinari, Robert Filip.

Vidanjă de peste 200.000 de euro

Localnicii din Rovinari, respectiv cei care stau la bloc, ar putea să beneficieze de condiții noi și în privința subsolurilor. Este vorba de peste 90 de blocuri care au subsolurile neigienizate și pline cu dejecții sau cu apă ori alte resturi.

Primarul din Rovinari, Robert Filip, a declarat că scoaterea apei și a dejecțiilor din subsoluri va fi realizată de către primărie. În acest sens, luna aceasta va sosi la Rovinari o vidanjă de peste 200.000 de euro.

„În câteva zile sosește vidanja, care este una ultramodernă. Are o capacitate foarte mare de a extrage tot din subsoluri. Noi facem aceste lucrări pe cheltuiala noastră. Apoi, asociațiile au datoria să le întrețină. Mai sunt câteva primării în țară care igienizează pe banii lor subsolurile. Aceste subsoluri sunt un pericol pentru sănătatea publică și trebuie să intervenim, deși sunt administrate de asociațiile de proprietari. Mai sunt primării care fac lucrul acesta și nu au avut probleme la verificările Curții de Conturi, legat de cheltuirea banilor. Trebuie intervenit pentru că este vorba de sănătatea publică, un pericol pentru tot orașul. Acolo sunt șobolani, țânțari care pot răspândi boli“, a declarat Robert Filip, edilul din Rovinari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS