Acasă Local Gorj Muncă „la negru”, la o cofetărie din Târgu Jiu

Muncă „la negru”, la o cofetărie din Târgu Jiu

-

Inspectorii de muncă a depistat la finalul săptămânii trecute un angajat fără contract de angajare la o cofetărie din Târgu Jiu. Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat, în ultima săptămână, un număr de 34 de controale, atât în domeniul relaţiilor de muncă, cât  şi al securităţii şi sănătăţii în muncă.

În urma deficienţelor constatate, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 88.500 de lei, fiind dispuse şi 148 de măsuri ce trebuie duse la îndeplinire de către angajatori, pentru intrarea în legalitate.

„Munca fără forme legale de angajare continuă să fie, din păcate, o practică frecventă. Săptămâna trecută, un angajator din municipiul Târgu-Jiu, cu profil fabricarea produselor de cofetărie, a fost amendat cu 20.000 de lei pentru folosirea în activitate a unui bărbat, fără a avea încheiat cu acesta un contract individual de muncă,” a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.  

ȘTIRI VIDEO GdS

Părintele proiectului Dacia Logan a murit

Grupul auto Renault l-a pierdut pe Gérard Detourbet, cel care a stat la baza conceptului low-cost în cadrul grupului francez. Gérard Detourbet...