3.2 C
Craiova
vineri, 4 decembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Gorj Începe Festivalul Cântecului Popular Românesc „Maria Lătăreţu“

Începe Festivalul Cântecului Popular Românesc „Maria Lătăreţu“

Festivalul Cântecului Popular Românesc „Maria Lătăreţu“ începe marţi la Târgu Jiu. Manifestarea de anul acesta a ajuns la cea de-a XXVI-a ediţie.

Spectacolul–eveniment va fi organizat, în perioada 5 – 7 noiembrie, în sala de festivități a Complexului Hotelier „Brâncuşi“. „Toate spectacolele vor începe la ora 18.00. Marți va avea loc partea I dedicată concursului, iar în partea a doua va avea loc un spectacol susținut de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului“ și invitații Elena Popescu Lăzăroiu, Corina Dragomir, Luciana Ene, Lenuța Purja, Andra Matei, Bogdan Toma, Georgiana Necșa, Ilie Caraș, Geani Bușnea, Ilia Dorobanțu, Petrică Mâțu Stoian, Nicoleta Lăcătușu și Claudia Torop“, a precizat Claudia Torop, director artistic al Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului“ din Târgu Jiu, principalul organizator al evenimentului.

Seri de spectacole

De asemenea, Claudia Torop a spus și care sunt soliștii ce vor încânta publicul pe 6 și 7 noiembrie.

„Miercuri va continua festivalul, iar în partea a doua va avea loc un spectacol susținut de Ansamblul „Maria Lătărețu“, din cadrul Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu, avându-l la pupitru pe dirijorul Constantin Argint și vor avea ca invitat Ansamblul Bucovina al Școlii Populare de Artă din Suceava. Gala va avea loc pe 7 octombrie. Tot atunci va fi și spectacolul extraordinar al Ansamblului Doina Gorjului.

Festivalul a ajuns la cea de-a XXVI-a ediţie

Vor participa soliștii: Maria Loga, Victorița Lăcătușu, Olguța Berbec, Alexandra Bleaje, Marian Medregoniu, Roberta Crintea, Georgiana Bârsac, Natalia Gorjanu, Roxana Croitoru, Nicoleta Lătărețu și Reli Sanda“, a mai declarat Claudia Torop.

Laureații cu Marele Premiu și Premiul I, obținute la ediţiile anterioare ale festivalului, nu pot participa în concurs. Este de amintit că Maria Lătărețu s-a născut pe 7 noiembrie 1911 în localitatea Bălcești, Gorj, și a murit în timpul unui spectacol, în comuna Românești, județul Botoșani, pe 27 septembrie 1972, la 61 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cât durează imunitatea după vaccinul anti-Covid produs de Moderna

Vaccinul împotriva COVID-19 produs de compania farmaceutică...

ȘTIRI GdS

Vâlcea: Acțiuni de verificare a respectării măsurilor anti-COVID

În ultimele 24 de ore polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile de informare și de verificare a...

Dolj: Cercetați pentru tăiere și sustragere de material lemnos

Polițiștii din cadrul Secţiei 7 Rurală Pleniţa au executat, ieri, o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor la regimul silvic.

Craioveni reţinuţi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice

Trei bărbaţi de 22, 30 şi 28 de ani, din Craiova, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, aceştia fiind bănuiţi de...

Gorj: Ordine de protecție împotriva a doi soți acuzați...

Doi bărbați din Gorj au intrat în atenția poliție sub acuzația de violență în familie. Polițiști din cadrul Postului...

Transport ilegal de lemne, depistat pe un drum forestier...

Polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică împreună cu reprezentanți din cadrul Direcției Silvice Gorj, au identificat ieri pe un drum forestier...

Gorj: Cetățenii au sunat la tel verde să reclame...

În cursul lunii noiembrie, prin intermediul liniei telefonice gratuite TEL VERDE au fost primite din partea gorjenilor, 5 semnalări de nerespectare a...