17 C
Craiova
vineri, 10 iulie, 2020
Știri de ultima oră Local Gorj Medic dat în judecată de Spitalul Județean pentru recuperarea unei sume uriașe

Medic dat în judecată de Spitalul Județean pentru recuperarea unei sume uriașe

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu dă în judecată un medic pentru a recupera o parte din suma de peste două milioane de lei plătită anul acesta drept despăgubiri rudelor unei paciente care a decedat.

Carmen Braia a lucrat ca medic orelist în cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu Jiu. Doctorița a fost condamnată pentru malpraxis în dosarul Tulic. Anul acesta, SJU a achitat rudelor tinerei decedate suma de peste 2 milioane de lei. Spitalul și medicul au fost condamnați la plata în solidar a despăgubirilor stabilite de instanța de judecată. Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a precizat că Spitalul Județean va deschide o acțiune împotriva medicului pentru recuperarea banilor. „A fost o muncă imensă în momentul în care Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a fost obligat să plătească o sumă de peste 480.000 de euro. Noi am plătit pentru că eram singurii solvabili. Se ajungea la executare silită“, a spus Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean (CJ) Gorj.

Bani care ar putea ajunge la salarii

Daunele plătite familiei victimei înseamnă mai mult de jumătate din sporurile achitate lunar către personalul medical. „480.000 de euro însumează 60% din sporurile pe care noi le plătim lunar către personalul medical. Nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă noi nu am fi prevăzut la un moment dat în conturi această sumă pentru plata despăgubirilor. Sunt bani foarte mulți, pe care Spitalul Județean i-ar fi putut folosi pentru reabilitarea unor secții“, a mai declarat Cosmin Popescu, președintele CJ Gorj.

Tânăra Raluca Tulic a murit la 17 ani

Raluca Tulic, în vârstă de 17 ani, a murit în anul 2011. Pacienta s-a internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu cu diagnosticul de amigdalită. Medicul Carmen Braia s-a ocupat de aceasta şi i-a prescris un tratament cu antibiotice, dar nu i s-a făcut testul necesar pentru a se constata dacă este alergică. Adolescenta a intrat în şoc anafilactic şi a murit. Carmen Braia a fost condamnată în 2018 de Curtea de Apel Craiova la trei ani de închisoare cu suspendare pentru că fata a murit după ce i-a făcut o injecţie. Prin sentinţa care este definitivă, instanţa a obligat-o pe doctoriţă să plătească daune morale de 480.000 de euro, în solidar însă cu Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Bogații de la Piețe și Târguri

Bogații de la Piețe și Târguri. Directorii de la Pieţe au averi însemnate. Administratorul societăţii, Alin Mărăcine (stânga) pare, totuşi, mic copil pe lângă directorul tehnic Claudiu Neagoe (centru) şi directorul de dezvoltare Marian Viorel Marin (dreapta).

ȘTIRI GdS

Bogații de la Piețe și Târguri

Bogații de la Piețe și Târguri. Directorii de la Pieţe au averi însemnate. Administratorul societăţii, Alin Mărăcine (stânga) pare, totuşi, mic copil pe lângă directorul tehnic Claudiu Neagoe (centru) şi directorul de dezvoltare Marian Viorel Marin (dreapta).

Număr record de internări la Infecţioase Craiova. S-a depăşit...

Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova are, în prezent, cei mai mulţi pacienţi internaţi de la începutul pandemiei. Infecţioasele au...

Părinte, umilit la ISJ Dolj: S-a terminat programul, mai...

Părinte, umilit la ISJ Dolj: S-a terminat programul, mai staţi?

Primăria Târgu Jiu a primit un teren lângă Parcul...

Primăria Târgu Jiu a primit, prin donație, un teren lângă Parcul Coloanei Fără Sfârșit. Terenul a fost donat...

Scapă Complexul Energetic Oltenia de faliment?

Complexul Energetic Oltenia (CEO) mai are câteva săptămâni la dispoziție pentru finalizarea Planului de restructurare și decarbonare. Documentul...

Horoscopul de weekend

BerbecIeși din zona ta de confort și nu te mai gândi că nu ești pregătit să faci schimbări, să ții piept unor...