Acasă Local Gorj Întârziere de două săptămâni la plata salariilor la Primăria Motru

Întârziere de două săptămâni la plata salariilor la Primăria Motru

-

Angajații Primăriei Motru nu și-au primit salariile de peste două săptămâni. Salariații își primesc leafa în data de 6 a fiecărei luni. Primăria Motru are mari probleme cu asigurarea fondurilor pentru salarii și pentru funcționarea instituției în general, ca urmare a sumelor mici primite la rectificarea de buget. Și angajații Direcției Publice, societatea din cadrul Consiliului Local, înregistrează o întârziere de o săptămână în privința încasării salariilor. Pavel Tutunaru, liderul Sindicatului Liber al Funcționarilor din cadrul Primăriei Motru, a declarat că a sesizat Inspecția Muncii, însă plata cu întârziere a lefurilor a continuat.

„Am făcut eu adresă din partea ITM. A venit din partea ITM în control. S-a lăsat un plan de măsuri ordonatorului principal de credite. Nu s-a mai făcut nimic. Totul a rămas pe hârtie. Data de primire a salariului potrivit contractului individual de muncă este 6 ale fiecărei luni. Luna aceasta nu am primit salariile la primărie și nici la Direcția Publică. La Direcție era data de 15 ale fiecărei luni“, a spus Pavel Tutunaru.

Îngrijorare

De asemenea, liderul de sindicat a precizat că luni, în ședința de Consiliu Local, s-a aprobat rectificarea bugetară prin care vor fi acordați banii atât pentru salarii, cât și pentru indemnizația de hrană, care nu a fost acordată, la fel ca și voucherele de vacanță.

„Când s-a făcut bugetul nu s-au bugetat decât primele opt luni. Nu au fost bani. În ședința de Consiliu de săptămâna aceasta s-au mai împărțit niște bani veniți de la Guvern. Am înțeles că nu ajung decât pentru salariile la zi și pentru indemnizațiile de hrană care nu s-au dat de la începutul anului. În rest, nu știm ce va fi din nou la următorul salariu și până la finalul anului“, a mai declarat Pavel Tutunaru. Lucrătorii sunt îngrijorați de faptul că nici luna viitoare nu o să-și primească banii la timp.

Gigel Jianu, primarul municipiului Motru, a declarat că, în cursul acestei săptămâni, se va face plata salariilor. „A avut loc o rectificare de Buget prin Consiliul Local. Merg și la Administrația Finanțelor Publice pentru o notificare, dar este vorba doar de salariul curent. Vor primi salariul pe care îl au de încasat“, a precizat Gigel Jianu, primarul din Motru. Angajații sunt îngrijorați de faptul că nici luna viitoare nu o să-și primească banii la timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

Bancul zilei

După un oribil accident rutier, întreaga echipă de fotbal a României, care se afla într-un autocar, ajunge în faţa porţii Raiului. –...