13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjÎntârziere de două săptămâni la plata salariilor la Primăria Motru

Întârziere de două săptămâni la plata salariilor la Primăria Motru

Angajații Primăriei Motru nu și-au primit salariile de peste două săptămâni. Salariații își primesc leafa în data de 6 a fiecărei luni. Primăria Motru are mari probleme cu asigurarea fondurilor pentru salarii și pentru funcționarea instituției în general, ca urmare a sumelor mici primite la rectificarea de buget. Și angajații Direcției Publice, societatea din cadrul Consiliului Local, înregistrează o întârziere de o săptămână în privința încasării salariilor. Pavel Tutunaru, liderul Sindicatului Liber al Funcționarilor din cadrul Primăriei Motru, a declarat că a sesizat Inspecția Muncii, însă plata cu întârziere a lefurilor a continuat.

„Am făcut eu adresă din partea ITM. A venit din partea ITM în control. S-a lăsat un plan de măsuri ordonatorului principal de credite. Nu s-a mai făcut nimic. Totul a rămas pe hârtie. Data de primire a salariului potrivit contractului individual de muncă este 6 ale fiecărei luni. Luna aceasta nu am primit salariile la primărie și nici la Direcția Publică. La Direcție era data de 15 ale fiecărei luni“, a spus Pavel Tutunaru.

Îngrijorare

De asemenea, liderul de sindicat a precizat că luni, în ședința de Consiliu Local, s-a aprobat rectificarea bugetară prin care vor fi acordați banii atât pentru salarii, cât și pentru indemnizația de hrană, care nu a fost acordată, la fel ca și voucherele de vacanță.

„Când s-a făcut bugetul nu s-au bugetat decât primele opt luni. Nu au fost bani. În ședința de Consiliu de săptămâna aceasta s-au mai împărțit niște bani veniți de la Guvern. Am înțeles că nu ajung decât pentru salariile la zi și pentru indemnizațiile de hrană care nu s-au dat de la începutul anului. În rest, nu știm ce va fi din nou la următorul salariu și până la finalul anului“, a mai declarat Pavel Tutunaru. Lucrătorii sunt îngrijorați de faptul că nici luna viitoare nu o să-și primească banii la timp.

Gigel Jianu, primarul municipiului Motru, a declarat că, în cursul acestei săptămâni, se va face plata salariilor. „A avut loc o rectificare de Buget prin Consiliul Local. Merg și la Administrația Finanțelor Publice pentru o notificare, dar este vorba doar de salariul curent. Vor primi salariul pe care îl au de încasat“, a precizat Gigel Jianu, primarul din Motru. Angajații sunt îngrijorați de faptul că nici luna viitoare nu o să-și primească banii la timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS