10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Accident grav de muncă în curtea ISU

Gorj: Accident grav de muncă în curtea ISU

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a dispus închiderea a două șantiere, dintre care unul se află în curtea Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Inspectorii de muncă au dispus sistarea imediată a activităţii în două şantiere, într-unul dintre cazuri, la sediul ISU, ca urmare a producerii unui grav accident cu incapacitate temporară de muncă, constatându-se, în timpul verificărilor din teren, că schelele pe care lucrau angajaţii sunt neconforme. Victima este un muncitor de 35 de ani care a căzut de la înălțime și care a fost transportat în stare gravă la spital. Inspectorii de muncă nu au identificat contractul de muncă al rănitului. Angajatorul este din Olt și este așteptat marți la sediulITM Gorj pentru a prezenta relații în legătură cu evenimentul care s-a produs la finalul săptămânii trecute. Pentru deficiențele constatate la schele, angajatorul riscă o amendă cuprinsă între 3.500 și 7.000 de lei.

„În cel de-al doilea caz, sistarea a suvernit din cauza neducerii la îndeplinire, de către angajator, a măsurii dispuse de Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, într-un control anterior, cu privire la înlăturarea riscului permanent de surpare peste muncitori a pământului în timpul lucrărilor de excavare. De asemenea, angajatorul a fost sancţionat cu două amenzi în valoare totală de 9.000 de lei, din care 4.000 de lei pentru lipsa echipamentului individual de protecţie şi 5.000 de lei pentru neîndeplinirea măsurii de remediere.”, potrivit lui Neli Matei, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS