11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj/ FNME vrea să sesizeze Consiliul pentru Combaterea Discriminării, în privința condițiilor de pensionare la CEO

Gorj/ FNME vrea să sesizeze Consiliul pentru Combaterea Discriminării, în privința condițiilor de pensionare la CEO

Federația Națională Mine Energie(FNME) la care sunt membri cei mai mulți salariați din Complexul Energetic Oltenia(CEO) vrea să sesizeze Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în privința condițiilor de muncă de la companie și a pensionării.

Recent, parlamentul a adoptat un proiect în baza căruia angajații CEO, care au condiții deosebite de muncă, vor ieși la pensie la 55 de ani în loc de 57. Condiții deosebite de muncă sunt în sectorul minier și la Termocentrala Rovinari, spune liderul FNME, Dumitru Pârvulescu. Angajații de la Termocentralele Turceni, Ișalnița și Craiova II au pierdut în urmă cu mai mulți ani condițiile deosebitede muncă, deși lucrează la fel ca și muncitorii de la Termocentrala Rovinari. Nelu Roșca, vicepreședintele FNME, a declarat că în situația dată urmează să fie făcută o sesizare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

De asemenea, ITM ar trebui să refacă mă surătorile și la celelalte 3 termocentrale, așa cum s-a întâmplat în trecut la Rovinari. Sindicatele de la Rovinari au apelat la instanța de judecată pentru a primi condiții deosebite de muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS