19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO nouă ambulanță Salvamont pentru intervențiile în zona montană

O nouă ambulanță Salvamont pentru intervențiile în zona montană

Salvamont Gorj va avea în dotare încă o ambulanță pentru intervențiile în zona montană. Astfel, va fi achiziționată încă o ambulanță pentru a interveni în zonele montane, în caz de urgențe.

Este vorba de o mașină Duster echipată în mod corespunzător cu toate echipamentele necesare pentru acordarea primului ajutor medical și chiar pentru manevre de resuscitare.

Serviciul Județean Salvamont Gorj deține o ambulanță cu o vechime de 13 ani, care face față, deocamdată, intervențiilor în zona de munte, dar care ar putea să cedeze în momente critice în timpul unei acțiuni.

Am analizat cu cei de la Consiliul Județean și am ajuns la concluzia că este nevoie de achiziția unei ambulanțe medicalizate. Va intra în dotarea noastră. Va fi dotată cu tot ce înseamnă primul ajutor. Va avea defibrilator, trusă medicală, aparat de oxigen. Va avea tot ce trebuie pentru a interveni în condiții bune în zona montană. A fost realizată procedura și am achiziționat ambulanța. Noi ținem la ambulanța veche, dar are deja 13 ani, a declarat Sabin Cornoiu, șeful Serviciului Public al Salvamont și Salvaspeo Gorj


Există și paramedici la Salvamont Gorj


Ambulanța va fi deservită de salvamontiști care au și calificarea de paramedici și știu că acorde primul ajutor și să stabilizeze persoana rănită pe munte, până la sosirea medicilor.

Toți salvatorii montani de la noi au pregătire medicală certificată prin lege, dar pentru a căpăta o cât mai mare experiență avem cursuri de perfecționare. Toți au cursuri de paramedici și știu ce au de făcut când sunt trimiși să salveze o victimă în zona montană sau într-o zonă unde personalul medical obișnuit nu are acces și nici pregătirea necesară să ajungă în anumite puncte periculoase. Noi nu avem foarte multe intervenții și este greu să capeți experiență. Acesta a și fost mtivul pentru care toți salvamontiștii au și calificarea de paramedic. Deci toată lumea știe ce are de făcut, a mai declarat Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.

Eugen Măruță

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS