10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPlan pentru administrarea Stadionului Municipal după ce va fi terminată recepția

Plan pentru administrarea Stadionului Municipal după ce va fi terminată recepția

Edilul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că are în vedere elaborarea unui plan pentru administrarea Stadionului Municipal. Noua arenă urmează să fie recepționată de o comisie de specialiști din partea Companiei Naționale de Investiții.

Comisia va sosi la Târgu Jiu pe 23 septembrie, acest lucru fiind notificat autorităților locale. Comisia de recepție va trebui să verifice în amănunt toate lucrările realizate la Stadionul Municipal din Târgu Jiu. Există varianta să fie ridicate obiecțiuni în legătură cu anumite lucrări și propusă remedierea neajunsurilor. În acest context este posibil ca preluarea arenei de către autoritățile locale să mai întârzie. Edilii nu vor să preia un stadion nou la care însă vor mai trebui executate reparații. Arena va trebui să fie gata pentru a găzdui competiții sportive sau alte manifestări cultural artistice.

28 de milioane de euro

Noua arenă a costat 28 de milioane de euro și are peste 12.000 de locuri. Poate găzdui atât partide de fotbal, cât și competiții de atletism la nivel internațional. Stadionul mai are în dotare o parcare subterană de 200 de locuri și un hotel de patru stele. Parcarea va fi administrată de primărie, în regim gratuit sau cu taxă, iar hotelul va fi cel mai probabil concesionat către o societate de profil. Mai sunt disponibile spații comerciale de aproape 3.000 de metri pătrați. Acestea vor fi oferite în chirie sau concesiune către agenți economici sau în comodat unor instituții publice. Totul va fi stabilit în viitorul Plan de administrare a Stadionului Municipal. Vor fi calculate inclusiv tarifele pentru închirierea bazei sportive sau a arenei pentru spectacole ori alte evenimente publice sau private.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS