10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDirectorul SJU Târgu Jiu, cu indicatorii la vedere

Directorul SJU Târgu Jiu, cu indicatorii la vedere

Conducerea Consiliului Județean Gorj a anunțat că va face publici indicatorii la primul an de mandat, în ceea ce îl privește pe Gigel Capotă, directorul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Anunțul vine în contextul în care Ministerul Sănătății a derulat în primăvară un control la unitatea medicală condusă de Gigel Capotă și a depistat o serie de nereguli. Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, în subordinea căruia se află Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, a declarat că Raportul Corpului de Control al Ministerului Sănătății nu poate fi făcut public, însă are trasate o serie de măsuri care trebuie luate pentru îmbunătățirea activității și a indicatorilor la unitatea medicală. Este vorba inclusiv de transferul de paturi de la secții cu pacienți puțini la secții foarte solicitate.

„Sunt multe măsuri trasate în concluziile Raportului și ele trebuie urmate pas cu pas și puse în aplicare. I-am cerut acest lucru managerului. În ceea ce privește indicatorii după primul an de mandate, aceștia vor fi prezentați succint, pe capitole, și va vedea toată lumea aceste date. Ne dorim performanță la Spitalul Județean, atât în privința organizării și administrării, cât și în privința actului medical“, a declarat Cosmin Popescu, preeședintele Consiliului Județean Gorj.

Computer tomograf pentru Spitalul Județean

Consiliul Județean Gorj a reușit să finalizeze licitația pentru achiziționarea unui computer tomograf. O firmă a depus o ofertă și aceasta va fi luată în considerare pentru livrarea echipamentului respectiv. Computerul tomograf ar fi trebuit să ajungă la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu încă de anul trecut. A fost vorba de un program al Ministerului Sănătății finanțat de Banca Mondială. Proiectul respectiv nu mai este de actualitate însă. Astfel, Consiliul Județean Gorj s-a ocupat de achiziția computerului tomograf. Acesta va fi amplasat în clădirea din strada Tudor Vladimirescu.

„Este un echipament de care este mare nevoie la Spitalul Județean și pentru care avem un furnizor selectat. Sperăm că va fi adus cât mai repede. Ne mai trebuie un aviz pentru a putea instala acest computer tomograf lângă Secția ATI de pe strada Tudor Vladimirescu, pentru ca urgențele să nu mai fie trimise la CT pe strada Progresului. Se va câștiga timp pentru pacient și se va avea foarte rapid rezultatul investigației“, a declarat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS