27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjInstanța a decis că asociații Clubului Pandurii sunt buni de plată 4 milioane de euro

Instanța a decis că asociații Clubului Pandurii sunt buni de plată 4 milioane de euro

Clubul de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu are de primit peste 4 milioane de euro de la Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Județean Gorj, Consiliul Local Târgu Jiu, Artego SA și Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia. Magistrații Curții de Apel din Craiova au decis miercuri că asociații Clubului de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiul, controlat de Marin Condescu și aflat de câțiva ani în insolvență, sunt obligați să achite cotizațiile restante.

Asociații sunt: Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Județean Gorj, Consiliul Local Târgu Jiu, Artego SA și Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia. Chiar înainte de intrarea în insolvență a Clubului de fotbal din Târgu Jiu, asociații au decis să sisteze plata contribuțiilor. Acestea s-au tot adunat de-a lungul anilor și au ajuns în final la câteva milioane de euro. Marin Condescu, președintele Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia, a decis să recupereze în instanță sumele restante.

A câștigat la Tribunal și la Curtea de Apel Craiova

Curtea de Apel din Craiova i-a dat dreptate Clubului de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu. La fel se întâmplase la Tribunalul Gorj. Magistrații din Craiova au majorat însă sumele. „Respinge apelurile pârâţilor. Admite apelul reclamantului. Schimbă sentinţa, în sensul că admite în parte acţiunea.

Obligă pârâţii să plătească reclamantului despăgubiri, conform variantei I a raportului de expertiză contabil întocmit de expert Bârhoată Ana, astfel: Societatea Complexul Energetic Oltenia SA – 6.398.608,88 lei; Consiliul Local Târgu Jiu – 2.861.747,68 lei; Consiliul Judeţean Gorj – 769.543,23 lei; Artego SA – 4.898.219,86 lei şi U.S.M.O. – 516.983,76 lei. Cu drept de recurs. Pronunţată în şedinţa publică. Document: Hotărâre 698/2019 18.09.2019“, conform Curții de Apel din Craiova. Asociații au dreptul să conteste decizia la Înalta Curte de Casație și Justiție. Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a declarat că instituția pe care o conduce va contesta decizia magistraților craioveni. La rândul său, primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a spus că, dacă hotărârea va rămâne definitivă, asociații nu vor avea altă soluție decât să achite sumele decise de instanță.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS