11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimăriile așteaptă deja o nouă rectificare de buget

Primăriile așteaptă deja o nouă rectificare de buget

Primarii din Gorj așteaptă în continuare fonduri de la guvern sau de la Consiliul Județean pentru a avea asigurate cheltuielile până la finalul anului. În timp ce unii edili fac calcule să vadă dacă le ajung banii de salarii și utilități, alții au rezolvată această problemă, însă au nevoie de fonduri pentru investiții.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că este obligatorie încă o rectificare de buget până la finalul anului, pentru că toate primăriile au nevoie de fonduri. Marcel Romanescu se îndoiește însă că va exista o rectificare de buget mai devreme de finalul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie. „Este o mare nevoie de fonduri la nivelul primăriei. Sunt cofinanțările care trebuie asigurate și o listă de investiții pentru anul în curs. Nu mai vorbim că bugetul a fost aprobat foarte târziu și am pierdut câteva luni bune. Eu sper să mai vină bani, deși nu cred că mai devreme de 1 noiembrie“, a spus Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu.

La Bumbești-Jiu a păstrat bani pentru salarii

La rândul său, primarul din Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru, a spus că la primăria pe care o conduce nu vor fi probleme cu asigurarea banilor pentru salarii și gaze sau iluminatul public. Există însă două investiții în derulare pentru care este obligatorie cofinanțarea din partea bugetului local. Orice sumă intrată în bugetul Primăriei Bumbești-Jiu este prin urmare binevenită. „Am făcut bugetul în așa fel încât să avem asigurate fondurile de funcționare până la finalul anului. Avem bani de salarii, de gaze și pentru iluminat. În rest, încercăm să ne descurcăm cu sumele pe care le avem. Cert este că nu vom rămâne cu lefurile neachitate. Normal că avem și noi nevoie de bani pentru investiții. E nevoie tot timpul de fonduri pentru lucrări“, a menționat Constantin Bobaru, edilul din Bumbești-Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS