8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMuzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a rămas fără director

Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a rămas fără director

Valentin Chepeneag nu mai este din această săptămână director al Muzeului Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. Anunțul a fost făcut de ministrul Culturii, Valer-Daniel Breaz, ministrul Culturii.

Acesta i-a cerut demisia lui Valentin Chepeneag, după ce directorul Muzeului Național „Constantin Brâncuși”, instituție nou-înființată, a publicat o serie de mesaje pe pagina sa de socializare în care își arăta admirația față de fondatorul Miscarii Legionare, Corneliu Zelea-Codreanu, și față de mareșalul Ion Antonescu.

„Ministerul Culturii si Identitatii Nationale se delimiteaza de afirmatiile facute recent, in spatiul public online, de catre Managerul interimar al Muzeului National Constantin Brancusi, Valentin Chepeneag. Consideram ca declaratiile domnului Chepeneag sunt profund gresite si iresponsabile, acestea neexprimand pozitia Ministerului Culturii si Identitatii Nationale. Pe cale de consecinta, Ministrul Culturii si Identitatii Nationale, Valer-Daniel Breaz, i-a solicitat acestuia demisia, act care a fost depus luni, 16 septembrie 2019, cu numarul de inregistrare 6388/CM/16.09.2019″, potrivit postării. Legea interzice în România promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii, cu trimitere inclusiv la Holocaustul din perioada Germaniei naziste.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS