15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAnchetă după ce un tânăr a fost împuşcat din greşeală în cap

Anchetă după ce un tânăr a fost împuşcat din greşeală în cap

O localnică din satul Măceșu, orașul Târgu Cărbunești, a povestit că incidentul de lângă poligonul MAI din zonă, unde un tânăr a fost împușcat în cap, nu ar fi fost singular.

Femeia a declarat că, în momentul în care și-a tăiat porcul de Crăciun, a găsit în grăsimea acestuia un glonț. Evenimentul a fost anunțat la poliția din zonă de către soțul femeii, dar nu au fost făcute verificări.

„Când au desfăcut porcul, au găsit un glonț în șuncă. Toți au rămas uimiți. Soțul meu l-a luat și s-a dus cu el la poliție, iar poliția a zis că nu este de-al lor, nu este din pistoalele lor, cu toate că avem un vecin polițist. Au zis că este de la o unitate militară, că au trageri în poligon la Cărbunești. Soțul meu a spus că se duce acolo. Atunci polițiștii i-au zis să nu se ducă, pentru că o să vorbească ei ca să vadă despre ce este vorba. Nu s-a mai întâmplat nimic“, a declarat localnica din satul Măceșu.

Poliția s-a autosesizat marți din presă

În urma relatărilor femeii din Târgu Cărbunești, conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj a dispus efectuarea de verificări de către polițiștii din cadrul Compartimentului Control Intern. „La Poliția Orașului Târgu Cărbunești nu a fost înregistrată nicio sesizare scrisă în acest sens. Din declarațiile femeii, incidentul ar fi avut loc în urmă cu trei ani. Polițiștii continuă verificările pentru clarificarea tuturor aspectelor“, potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj. Nu este clar de ce totuși polițiștii nu au demarat o verificare în momentul în care bărbatul a i-a sesizat verbal sau de ce nu i-au solicitat să depună o sesizare scrisă, pentru a putea face o analiză în zona Poligonului MAI de la Târgu Cărbunești.

Tânăr, împușcat în cap

Este de amintit faptul că tânărul de 22 de ani, din Aninoasa, împușcat în timp ce se afla cu doi colegi în curtea bisericii din satul Măceșu, lângă Muzeul Crucilor, a avut un mare noroc că a scăpat cu viață. Glonțul a rămas înfipt în osul capului. Băiatul nici nu a realizat că a fost împușcat în cap, ci doar a căzut din picioare. Colegii săi au crezut că s-a împiedicat, după care au văzut ce s-a întâmplat și au sunat la112. O ambulanță a sosit în zona incidentului și l-a transportat pe rănit la Spitalul Orășenesc din Târgu Cărbunești.

„Tânărul a fost adus la spital într-o stare bună, cu un corp străin parietal drept. A venit alături de doi tineri. Au povestit că tânărul a vrut să se urce în mașină și a căzut în acel moment. Probabil că atunci s-a întâmpat. A fost adus și a făcut tomograf și a fost găsit acest glonț. Nu erau alte probleme. Era conștient. Glonțul a rămas în os și nu a ajuns la creier“, a declarat Constantin Târziu, directorul Spitalului din Târgu Cărbunești.

100 de jandarmi au avut trageri

Luni dimineață, peste 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj au avut trageri în Poligonul MAI de la Târgu Cărbunești. Au fost utilizate inclusiv pistoale mitralieră. Astfel a fost posibil ca glonțul să parcurgă o distanță de 2,5 kilometri, înainte să îl lovească pe tânărul de 22 de ani, din Aninoasa.

„În ziua de 16 septembrie, în intervalul orar 9.00 – 11.50, în Poligonul Rogojeni, din localitatea Târgu Cărbunești au fost executate ședințele de tragere planificate programate pentru această perioadă, cu pistolul și cu pistolul mitralieră. Ulterior acestor ședințe de tragere am fost informați că un tânăr a fost lovit de un obiect metalic în cap ce părea a fi glonț, în timp ce se afla în apropierea unei biserici din localitatea Măceșu, zonă situată la aproximativ 2,5 kilometri de Poligon. Vom acorda tot sprijinul autorităților pentru lămurirea împrejurărilor în care a avut loc acest incident“, a declarat Alin Ivan, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj.

Primarul spune că a anunțat localnicii

Primarul din Târgu Cărbunești, Dănuț Birău, a precizat că, de fiecare dată când au loc trageri în poligonul care aparține unității militare, localnicii sunt informați, prin afișaj, în satul Măceșu. „Este o procedură care se repetă de fiecare dată și se respectă. Noi suntem informați de proprietarul poligonului. Se ajunge la primărie. Se face informarea prin afișaj. Se face în anumite locuri, incusiv în satul Măceșu, în zona bisericii, a podului, în zonele de acces către satul Măceșu. Procedurile acestea sunt repetate de fiecare dată“, a precizat primarul din Târgu Cărbunești, Dănuț Birău. Cazul este anchetat de polițiștii gorjeni sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului Militar Timișoara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS