6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAmenzi pentru cetățenii care aruncă gunoiul menajer în containerele pentru sticlă și plastic

Amenzi pentru cetățenii care aruncă gunoiul menajer în containerele pentru sticlă și plastic

Primăria Târgu Jiu atenționează cetățenii să nu mai arunce gunoiul menajer în containerele destinate colectării sticlelor de plastic și hârtiei. Totodată, edilii le solicită cetățenilor să nu mai blocheze accesul mașinilor Polaris la ghenele de gunoi, parcându-și autoturismele în vecinătatea acestora.

În astfel de cazuri, riscă să fie sancționați de Poliția Locală. Amenzile pornesc de la câteva sute de lei la peste o mie de lei. La rândul lor, cetățenii din Târgu Jiu au reclamat la primărie și la telefonul cetățeanului că respectivele containere pentru reciclarea deșeurilor sunt amplasate chiar în fața pubelelor îngropate. Practic, unele persoane cred că acolo trebuie depozitat gunoiul menajer.

Amenzi și pentru cei care ard deșeurile

De asemenea, autoritățile locale și poliția nu au probleme numai cu târgujienii care aruncă deșeurile unde nu trebuie, ci și cu persoanele care ard deșeurile menajere sau de altă natură. În această perioadă de secetă, de la incendiile din gospodării pot porni incedii de vegetație uscată.

„Având în vedere numărul mare de sesizări în legătură cu fumul care inundă zona Pandurașul și străzile adiacente, informăm cetățenii că acesta provine de la resturile menajere pe care unii localnici le ard în curțile lor. Zilele trecute, pompierii gorjeni au și intervenit pentru stingerea incendiilor care s-au extins și la vegetația uscată din zonă. Îi avertizăm pe cetățenii care obișnuiesc să aprindă vegetația uscată și gunoaiele din grădini că riscă să fie sancționați de polițiștii locali conform reglementărilor în vigoare. Cuantumul amenzilor este cuprins între 250 și 500 de lei. Deja polițiștii locali au aplicat sancțiuni în acest sens, în valoare de 3.700 de lei“, potrivit unui comunicat al Primăriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS