5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO femeie a murit după ce a fost plimbată de la o secţie la alta

O femeie a murit după ce a fost plimbată de la o secţie la alta

Acuzații de malpraxis la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, după ce o femeie din zona Motru a fost plimbată între secții. Pentru că la Târgu Jiu nu a fost depistată cauza suferințelor femeii, acesta a fost transferată la Spitalul din Craiova. Aici, pacienta nu a mai putut fi însă salvată, pierzându-se mult prea multe zile în spitalele din Gorj. Inițial, gorjeanca s-a internat la Spitalul din Motru, unde s-ar fi spus că a suferit un atac de panică. Ulterior, a ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, unde s-a pus diagnosticul anemie severă. Nu s-a reușit însă să se stabilească și cauza anemiei, după ce pacienta a fost plimbată între ATI și Gastroenterologie.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Ion Borhină, recunoaște că medicii de la Târgu Jiu nu au putut stabili cauza stării grave a femeii și au trimis-o la Craiova.

„Este o pacientă venită în data de 1 septembrie. A fost internată pe secția Gastroenterologie. A venit în stare gravă cu o anemie severă Era într-o stare extrem de gravă. A fost inițial în Secția de Terapie Intensivă. I s-a administrat tot tratamentul de care putea beneficia aici. I s-au făcut transfuzii de sânge, derivate de sânge, masa trombocitară, eritrocitară, factor de coagulare. Pe 4 septembrie a fost transferată la Spitalul Clinic din Craiova. Nu s-a putut constata cauza anemiei extrem de severe”, a spus Ion Borhină. Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu nu se decisese marți dacă va face sau nu o anchetă internă în urma celor întâmplate. Rămâne de văzut dacă rudele decedatei vor face sesizare la Colegiul medicilor și la poliție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS