21.5 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Local Gorj O femeie a murit după ce a fost plimbată de la o...

O femeie a murit după ce a fost plimbată de la o secţie la alta

-

Acuzații de malpraxis la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, după ce o femeie din zona Motru a fost plimbată între secții. Pentru că la Târgu Jiu nu a fost depistată cauza suferințelor femeii, acesta a fost transferată la Spitalul din Craiova. Aici, pacienta nu a mai putut fi însă salvată, pierzându-se mult prea multe zile în spitalele din Gorj. Inițial, gorjeanca s-a internat la Spitalul din Motru, unde s-ar fi spus că a suferit un atac de panică. Ulterior, a ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, unde s-a pus diagnosticul anemie severă. Nu s-a reușit însă să se stabilească și cauza anemiei, după ce pacienta a fost plimbată între ATI și Gastroenterologie.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Ion Borhină, recunoaște că medicii de la Târgu Jiu nu au putut stabili cauza stării grave a femeii și au trimis-o la Craiova.

„Este o pacientă venită în data de 1 septembrie. A fost internată pe secția Gastroenterologie. A venit în stare gravă cu o anemie severă Era într-o stare extrem de gravă. A fost inițial în Secția de Terapie Intensivă. I s-a administrat tot tratamentul de care putea beneficia aici. I s-au făcut transfuzii de sânge, derivate de sânge, masa trombocitară, eritrocitară, factor de coagulare. Pe 4 septembrie a fost transferată la Spitalul Clinic din Craiova. Nu s-a putut constata cauza anemiei extrem de severe”, a spus Ion Borhină. Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu nu se decisese marți dacă va face sau nu o anchetă internă în urma celor întâmplate. Rămâne de văzut dacă rudele decedatei vor face sesizare la Colegiul medicilor și la poliție.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.