18.3 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLucrări de modernizare a DJ 675C Logrești – Roșia de Amaradia

Lucrări de modernizare a DJ 675C Logrești – Roșia de Amaradia

Au început de luni lucrările de modernizare pe DJ 675C Logrești – Roșia de Amaradia. Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a declarat că a fost încredințat contractul de execuție unei firme de construcții.

Lungimea tronsonului care va fi reabilitat este de peste 36 km. Valoarea lucrărilor este de peste 51 de milioane de lei. Șoseaua va fi modernizată complet și va fi prevăzută inclusiv cu piste de biciclete. „De luni au început efectiv lucrările pe DJ 675C pentru care a fost încheiat un contract de finanțare la finalul anului 2018, prin Programul Operațional Regional. Mai exact, este vorba despre drumul ce leagă localitățile Logrești-Popești-Bustuchin până la Seciuri, dar și altele, cu ieșire la DN 67. Valoarea licitată și contractată este de peste 51 de milioane de lei. Este un drum care are peste 36 km. Vor fi reabilitate zece poduri. Vor fi asfaltate și drumurile laterale, accesul la proprietăți, trotuare, piste de biciclete, stații de autobuz și în ultima fază vor fi executate marcajele rutiere transversal și longitudinale“, a declarat Cosmin Popescu, șeful Consiliului Județean Gorj.

170 km de drum județean, în reabilitare

În momentul de față se află în lucru 170 km de drum județean. În administrarea Consiliului Județean Gorj se află peste 800 km de drumuri. „Cu acest tronson de drum județean avem la această dată în lucru un total de 170 de tronsoane de drum județean. Ne dorim să obținem finanțare din fonduri guvernamentale sau europene. Dacă această procedură se va relua în cazul în care ADRSV Oltenia va constata că au rămas sume de bani și se pot finanța și alte proiecte noi suntem pregătiți cu alte proiecte. Firma care a câștigat licitația să înceapă procedurile și să demareze lucrările de reabilitare acolo unde este necesar. Sunt și alunecări în zonele Roșia de Amaradia și Bustuchin. Este un drum în mare parte betonat și trebuie să se intervină, să fie readus la parametri de drum circulabil în condiții normale“, a spus Cosmin Popescu, șeful Consiliului Județean Gorj.
Eugen Măruță

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS