13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO a finalizat programul de disponibilizări colective

CEO a finalizat programul de disponibilizări colective

Complexul Energetic Oltenia a finalizat zilele acestea programul de disponibilizări colective. Compania nu mai primește cereri de plecări voluntare din companie.

În urma centralizării solicitărilor venite de la termocentrale și de la subunitățile miniere au fost totalizate 20 de cereri. Acestea se adaugă la alte 104 solicitări primite în această primăvară și vară. Programul de disponibilizări colective aprobat de acționari prevede 200 de concedieri la Complexul Energetic Oltenia în anul 2019. Diferența va fi acoperită cu angajații care s-au pensionat sau se vor pensiona până la finalul anului. Astfel, programul de concedieri colective va fi încheiat de către administrația colosului energetic, așa cum au aprobat acționarii.

Beneficiază de patru salarii compensatorii

Potrivit lui Sorin Olaru, directorul de Resurse Umane din Complexul Energetic Oltenia, compania era obligată să respecte planul de concedieri colective aprobat de către acționari. Disponibilizații au primit sau vor primi fiecare la finalizarea preavizului un total de patru salarii compensatorii medii brute pe unitate. Valoarea totală netă a compensațiilor financiare va fi de 13.000 de lei.

„Este un program aprobat în urmă cu mai mulți ani. Pentru anul 2019 au fost aprobate 200 de disponibilizări colective. În mare parte, peste o sută dintre disponibilizați erau persoane cu probleme de sănătate și care mai au un an sau doi până la pensionare. Beneficiază de indemnizație de șomaj. Am mai primit 20 de cereri pentru plecări voluntare. Oricine a putut depune cerere. Diferența va fi acoperită cu pensionări și cu alte categorii. Astfel putem considera ca finalizat acest program de disponibilizări colective pe anul 2019“, a declarat Sorin Olaru, directorul adjunct al Direcției Resurse Umane din Complexul Energetic Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS