12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSuspiciuni de fraudă cu locurile destinate romilor, la Academia de Poliție

Suspiciuni de fraudă cu locurile destinate romilor, la Academia de Poliție

Sunt suspiciuni de fraudă cu locurile destinate romilor la Academia de Poliție pentru nişte candidaţi din judeţul Gorj. Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj a început o anchetă care vizează admiterea în baza unor acte posibil false pe locuri destinate romilor la Academia de Poliție.

Sunt vizați doi tineri din județul Gorj, din zona Tismana. Unul chiar a fost admis la Academia de Poliție pe locurile destinate prin lege persoanelor de etnie romă. Cei vizați ar fi beneficiat de acte de apartenență la etnia rromă, eliberate de o Asociație a romilor din județ. Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj a centralizat anterior toate cererile pentru admiterea la Academia de Poliție, iar declararea etniei s-ar face pe propria răspundere. Rămâne de văzut dacă tinerii respectivi, un bărbat și o femeie, copiii unor afaceriști din Tismana, aparțin sau nu etniei rome sau au beneficiat fără drept de actele respective.

„În referire la aspectele apărute în spațiul public, cu privire la o posibilă eliberare frauduloasă a unor documente vizând apartenența la un anumit grup etnic, facem precizarea că, la nivelul IPJ Gorj, s-a dispus efectuarea de verificări, urmând a fi luate măsuri legale”, potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS