9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimarul din Scoarța, nemulțumit că a primit doar 13.000 de lei la rectificare

Primarul din Scoarța, nemulțumit că a primit doar 13.000 de lei la rectificare

Aproape toți primarii din județul Gorj sunt nemulțumiți de banii primiți la rectificarea de buget. Între aceștia se află și social-democratul Ion Stamatoiu, de la Scoarța. Edilul a precizat că a solicitat suma de un milion de lei și a primit suma de doar 13.000 de lei.

Altor primării le-au fost repartizate sume și mai mici, de 3.000 sau de 4.000 de lei. Ion Stamatoiu a precizat că banii nu ajung pentru asigurarea tuturor cheltuielilor până la finalul acestui an. Este vorba de cheltuielile de funcționare, dar și de cele de dezvoltare, capitol la care intră și anumite investiții derulate la nivel local. Primarul din Scoarța a primit din partea conducerii Consiliului Județean Gorj promisiunea că va avea loc încă o rectificare de buget până la finalul anului și vor mai veni sume de bani pentru bugetele UAT-urilor.

Situații noi

Ion Stamatoiu a precizat că în cazul în care nu va mai primi fonduri, nu știe dacă va avea cu ce să plătească iluminatul public sau alte utilități, sau să asigure anumite investiții importante. Potrivit primarului din Scoarța, nu a fost vorba de o discriminare pe criterii politice, având în vedere că există primari ai puterii care au primit sume mici. De asemenea, primari din opoziție au beneficiat de aprobarea multor proiecte în cadrul PNDL 2.

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a precizat că primarii au fost informați ca până pe 23 august, la ora 16.00, să mai completeze o anexă cu sumele de care au nevoie pentru aparatul propriu, salariile asistenților persoanelor cu handicap, sumele de încasat la bugetul local. Toate datele trebuie să fie concrete pe capitole și reale pentru ca guvernul să poată să acorde noi sume dintr-un fond de 1,7 miliarde de lei care este acum disponibil. Sumele noi vor fi repartizate prin hotărâre de guvern, în funcție de noile situații centralizate până mâine la ora 16.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS