Acasă Local Gorj Scandal pe banii primiți la rectificare de Primăria Târgu Jiu

Scandal pe banii primiți la rectificare de Primăria Târgu Jiu

-

Marcel Romanescu încă mai speră că va primi fonduri pentru municipiul Târgu Jiu, de data aceasta de la Consiliul Județean Gorj.

Edilul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, susține în continuare că bugetul local a fost vitregit în urma rectificării de buget. Primăria a solicitat 6 milioane de lei și a primit doar 1,3 milioane de lei. Romanescu a declarat că a depus o documentație la Consiliul Județean Gorj, în care a justificat sumele solicitate pentru primărie.

Cosmin Popescu, președintele CJ Gorj, pare să fi înțeles cererile venite din partea municipalității, a opinat Marcel Romanescu. Aceasta așteaptă în continuare sume de bani și spune că până acum orașul a pierdut un milion de euro.
Viceprimarul din Târgu Jiu, Adrian Tudor, este de părere că temerile primarului privind punerea lacătului pe primărie nu sunt justificate. Municipalitatea funcționează în baza unui buget propus de Marcel Romanescu. Acesta a insistat să fie alocate sume mari de bani pentru anumite investiții, în condițiile în care i s-a spus că nu ar putea fi realizate, a mai declarat Adrian Tudor

Critici din partea vicelui

Viceprimarul este de părere că prioritate avea componenta privind funcționarea și ulterior trebuia alocate fonduri pentru investiții. În opinia lui Adrian Tudor, investițiile nu se văd, în ciuda promisiunilor edilului că orașul va fi transformat într-un șantier în 2019. Adrian Tudor crede că primarul va rămâne și în acest an cu sume necheltuite. Este vorba de suma totală de 6 milioane de lei. Banii respectivi nu ar putea fi realocați către alte activități. Vicele spune că primarul a cerut fonduri de la instituții de cultură pentru realizarea unor activități curente, precum cele de gospodărire comunală.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.