5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFlorescu a renunțat la postul de prefect pentru a reveni în politică

Florescu a renunțat la postul de prefect pentru a reveni în politică

Cirpian Florescu, prefectul de Gorj, a decis să renunțe la activitatea din administrația locală și a optat pentru un post de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne. Florescu a declarat că în prealabil a purtat discuții cu liderul PSD Gorj, deputatul Mihai Weber. Acesta din urmă i-a făcut propunerea de a lucra în administrația centrală, după ce în prealabil deputatul s-a asigurat că prefectul de Gorj va avea unde să se angajeze în Ministerul Afacerilor Interne.

Ciprian Florescu a spus că este mulțumit de activitatea sa la Instituția Prefectului Gorj. Prefectul consideră că vocile care îl critică în spațiul public nu trebuie luate în considerare, având în vedere câte lucruri bune ar fi realizat. În opinia viitorului secretar de stat, cel care îi va urma îi funcție va trebui să îi continue proiectele și să vină cu idei noi, în folosul comunității locale.

Vrea să își reia activitatea politică

În ceea ce privește revenirea în politică, Ciprian Florescu susține că revenirea la PSD nu ar fi o surprinză pentru nimeni, având în vedere că este partidul în care a activat mulți ani până la numirea ca prefect de Gorj. Funcția respectivă l-a obligat să iasă din PSD, însă acum va avea posibilitatea să revină în partidul care l-a lasat în administrație. Fostul vicepreședinte al PSD așteaptă să își reia activitatea politică, mai ales că urmează peste câteva luni o campanie electorală pentru alegerile prezidențiale și anul viitor sunt programate alegeri locale și parlamentare.

Florescu a precizat că nu așteaptă să revină pe un post de vicepreședinte în PSD, funcție ocupată de prefect înainte de a fi numit la conducerea Instituției Prefectului. Viitorul secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne a spus că este pregătit să revină în PSD ca simplu membru, după care să urmeze și promovării pe linie politică. Ex-vicepreședintele PSD Gorj nu exclude o candidatură la alegerile locale de anul viitor. Florescu pare tentat și de o candidatură la alegerile parlamentare, însă așteaptă să vadă care va fi evoluția pe scena politică în următorul an și jumătate. Numele lui Florescu a fost vehiculat pentru o candidatură la fotoliul de primar de Târgu Jiu. Locul lui Ciprian Florescu la Prefectura Gorj va fi luat de Cristi Rujan, fost secretar general în Ministerul Tineretului și Sportului.

Primarul se bucură că a scăpat de Florescu

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, se bucură de plecarea lui Ciprian Florescu de pe postul de prefect de Gorj. Romanescu susține că nu a avut parte de o colaborare normală cu prefectul Florescu și plecarea acestuia este de bun augur în ceea ce îl privește. O mulțime de probleme care ar fi depins și de prefectul Ciprian Florescu nu au fost rezolvate, este de părere primarul liberal al municipiului Târgu Jiu.
Pe de altă parte, Marcel Romanescu se bucură de faptul că în locul lui Ciprian Florescu va fi numit prefect Cristi Rujan, coleg de-al său de la Universitatea „Constantin Brâncuș“”. Rujan este jurist, profesor universitar și înalt funcționar public. Primarul este de părere că va avea o cu totul altă colaborare cu viitorul prefect, având în vedere calitățile și profesionalismul acestuia.


În altă ordine de idei, Romanescu regretă înrolarea politică a lui Rujan, de partea PSD, până acum viitorul prefect fiind neutru din punct de vedere politic. Liderul PNL Târgu Jiu crede că Rujan nu va putea să facă nici el prea multe lucruri pentru județ, deși sunt multe restanțe, în ceea ce privește varianta ocolitoare, Stadionul Municipal și alocarea de fonduri.

Păreri împărțite

Marcel Romanescu spune că nu a avut niciun fel de colaborare cu prefectura condusă de Ciprian Florescu. Nici cu șeful Consiliului Județean Gorj, Marcel Romanescu nu a avut legături prea strânse. Primarul spune că o altfel de colaborare a existat în perioada în care el ocupa funcția de subprefect de Gorj și la conducerea primăriei se afla Florin Cârciumaru.

Romanescu a declarat că prefectura nu a avut culoare politică la momentul respectiv și nu i-a îngreunat activitatea edilului social-democrat. Spre deosebire de Marcel Romanescu, viceprimarul din Târgu Jiu, Adrian Tudor, se bucură de promovarea lui Ciprian Florescu pe un post de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne. Tudor crede că Florescu va ajuta județul Gorj, însă așteaptă să vadă ce atribuții va primi. În privința lui Cristi Rujan, viitorul prefect, Adrian Tudor este de părere că acesta este un câștig pentru partidul aflat la guvernare, fiind vorba de un profesionist cu un CV bun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS