Acasă Local Gorj Pesta porcină ar fi ținută sub control de autorități

Pesta porcină ar fi ținută sub control de autorități

-

Pesta porcină este ținută sub control la nivelul județului Gorj. Este anunțul transmis de către prefectul de Gorj, Ciprian Florescu. Reprezentantul guvernului în teritoriu a precizat că autoritățile locale și cele sanitar-veterinare au luat până acum măsurile de dezinfecție și de prevenire a răspândirii virusului pestei porcine.

Doar două focare de pestă porcină, la Crușeț și la Runcu

Ciprian Florescu susține că Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj și-a făcut datoria și astfel în județ au apărut târziu cazuri de pestă porcină africană și sunt puține focare. La nivelul județului Gorj, au fost înregistrate până în prezent cazuri de pestă porcină africană în două localități. Este vorba de Crușeț și Runcu, satul Răchiți. Ambele cazuri de pestă porcină au fost semnalate la începutul lunii august.

Eugen Măruță

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.