3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPensii majorate pentru aproape 80.000 de gorjeni

Pensii majorate pentru aproape 80.000 de gorjeni

Aproape 80.000 de pensii vor fi majorate la nivelul județului Gorj. De la 1 septembrie, valoarea punctului de pensie va crește de la 1.100 de lei la 1.265 de lei.

Ioana Tălău, directorul Casei Județene de Pensii Gorj, a declarat că pensia socială va fi majorată de la 640 la 704 lei. De creșteri de pensii vor beneficia toți gorjenii care au stabilită pensia pe principiul contributivității, a declarat Ioana Tălău.

Indemnizațiile și pensiile speciale vor rămâne neindexate. Reprezentanta Casei de Pensii Gorj a precizat că vor beneficia de pensii majorate 76.438 de persoane din județ. Vor mai fi majorate pensile a 2.711 gorjeni care au lucrat în sistemul CAP.

Trebuie să mergă la instanță, dacă sunt nemulțumiți

Șefa Casei Județene de Pensii Gorj, Ioana Tălău, a transmis un mesaj important pentru persoanele pensionate după data de 12 iulie 2019. Acestea, dacă nu sunt mulțumite de cuantumul pensiei, vor trebui să se adreseze direct Tribunalului Gorj. Contestațiile nu se vor mai depune la comisia centrală de soluționare a contestațiilor, ci direct la instanță. Tribunalul va decide în baza actelor depuse, dacă pensia este corect stabilită sau este nevoie de indexare. „Este o decizie luată la nivel național. Cei cu decizii de pensionare emise după data de 12 iulie trebuie să se adreseze Tribunalului Gorj, dacă sunt nemulțumii și nu Comisiei de la București“, a declarat Ioana Tălău, în cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS