Acasă Actualitate 20 de milioane de lei pentru modernizarea iluminatului public la Târgu Jiu

20 de milioane de lei pentru modernizarea iluminatului public la Târgu Jiu

-

Peste 20 de milioane de lei va costa modernizarea iluminatului public la Târgu Jiu. Municipalitatea a reușit în sfârșit să scoată la licitație partea de proiectare și de execuție a contractului. Acesta are deja finanțarea asigurată.

Potrivit autorităților locale, va fi asigurată inclusiv asistența tehnică necesară din partea proiectantului în cadrul contractului de bază care depășește suma de 20 de milioane de lei. Lucrările vor avea ca obiectiv creșterea eficienței sistemului de iluminat public la nivelul Municipiului Târgu Jiu. Proiectul va permite trecerea la iluminatul pe bază de leduri. Acest lucru se va reflecta în facturile pe care le va achita primăria la energie electrică. Astfel, costurile cu iluminatul public vor scădea simțitor. Și durabilitatea corpurilor de iluminat va fi mai mare, astfel că eficiența în exploatare va fi mai mare, scăzând costurile cu întreținerea.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.