Acasă Actualitate Primul caz de pestă porcină africană, depistat în Gorj

Primul caz de pestă porcină africană, depistat în Gorj

-

Autoritățile au depistat primul caz de pestă porcină africană într-o gospodărie din județul Gorj. Este vorba de comuna Crușeț, satul Slăvuța. Potrivit conducerii Direcției  Sanitar-Veterinare Gorj, la începutul acestei săptămâni s-a răspuns la o solicitare din comuna Crușeț, unde porcii din gospodăria unui localnic s-au îmbolnăvit.

Au fost recoltate probe și trimise la analiză la laboratorul din județul Dolj. Analizele au confirmat diagnosticul de pestă porcină africană și au fost trimise la București pentru verificare. Conducerea Direcției Sanitar-Veterinare Gorj, a precizat că în gospodărie se aflau un mascul adult și o scroafă cu 7 purcei. Toate cele 9 animale au fost ucise și îngropate, după cum a precizat Nicolae Călescu, directorul DSVSA Gorj.

În prezent, au fost luate măsurile de dezinfecție și organizate filtre în localitatea Slăvuța. În ceea ce privește modul în care animalele s-au îmbolnăvit sunt două variante. Este posibil prin contaminare de la un mistreț, gospodăria fiind lângă domeniul silvic. De asemenea, proprietarul animalelor a fost recent în județul Dolj, să cumpere mai multe bunuri, și este posibil să fi intrat într-o localitate cu focar de pestă porcină africană.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Azi vă puteţi schimba cursul destinului. Analizați-vă bine opțiunile, luați deciziile care vă fac fericiți și evitați să acționați cu impulsivitate....