5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjExerciţiu al ISU pentru gestionarea unor situații de urgență la Runcu

Exerciţiu al ISU pentru gestionarea unor situații de urgență la Runcu


Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj organizează miercuri, 31 iulie, începând cu ora 10:00, un amplu exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren pentru gestionarea unor situații de urgență generate de producerea unui incendiu de pădure în zona localității Runcu.

Exercițiul presupune intervenție structurilor specializate pentru gestionarea a trei situații operative speciale: Situația operativă specială nr. 1 – Gestionarea unei situații de urgență genrată de un incendiu de pădure în zona localității Runcu; Situația operativă specială nr. 2 –

Gestionarea unei situații de urgență generată de un microbuz în care se află 12 persoane, care a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. Conform scenariului, din cauza fumului dens, conducătorul auto al microbuzului efectuează o manevră greșită, iar autovehiculul părăsește partea carosalilă și se răstoarnă. În urma impactului, două persoane au nevoie de îngrijiri medicale.

Alte cinci persoane care se află în microbuz, din cauza panicii și a șocului survenit, se îndepărtează de locul evenimentului și se rătăcesc în pădure; Situația operativă specială nr. 3 – Gestionarea unei situații de urgență generată de un accident rutier în care sunt implicate două autovehicule. Conform scenariului, din cauza fumului degajat de incendiu și a vizibilități reduse, un autovehicul pătrunde pe contrasens și lovește un alt autovehicul care se deplasează din sens opus. În urma impactului două persoane rămân încarcerate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS