14.6 C
Craiova
miercuri, 8 iulie, 2020
Știri de ultima oră Local Gorj Laureații Festivalului folcloric „Iustina Băluţeanu” din Bustuchin

Laureații Festivalului folcloric „Iustina Băluţeanu” din Bustuchin


În comuna gorjeană Bustuchin s-a desfăşurat la finalul săptămânii trecute o nouă ediţie a Festivalului folcloric „Iustina Băluţeanu”.

Festivalul este deschis deopotrivă tarafurilor tradiționale și rapsozilor locului, dar și tinerilor interpreți, vocali și instrumentiști, individuali sau grupați în formații folclorice.

Premiul I, la secțiunea solști vocali a fost câştigat de Șandru Ioana de 16 ani din comuna Mateești- Vâlcea și Mitran Melinda de 13 ani din orașul Rovinari. Premiul II a fost obținut duminică 28 iulie 2019 de Codreș Codruța de 14 ani din Bustuchin și Stana Ioana de 11 ani din Dănciulești. Pârlăgeanu Denisa de 12 ani din Târgu Jiu și Șoșoi Alexandra de 14 ani din Bustuchin au câștigat premiul al III-lea. Premiile speciale de la această secțiune au ajuns la: Cojocaru Miruna de 10 ani din Licurici, Militaru Daiana de 13 ani din Bustuchin, Manasiescu Mălina de 15 ani din Polovragi, Popescu Valentina de 14 ani din Bustuchin, Cîrloiu Maria de 14 ani din Bustuchin și Prințipu Cătălin de 15 ani din Polovragi.

Secţiunea Solişti Instrumentişti


Premiul I la secţiune a solişti instrumentişti a fost câștigat de Argeșanu Liviu de 14 ani din Bustuchin la nai și Giurgi Alexandra de 15 ani din Bustuchin, tot la nai. Premiul al II-lea a ajuns la Dinu Alexandru de 12 ani din Craiova la vioară și Dabu Alexandru de 16 ani din Crușeț la caval. Premiul III a fost obținut de Marin Alexandru de 16 ani din Alunu, Vâlcea la acordeon și Plăcintă Răzvan de 15 ani din Bustuchin la fluier. Menţiunile au ajuns la Spânu Daniel de 15 ani din Bustuchin la nai și Palcău Elena Cosmina de 17 ani din Stoina la nai. Premii speciale: Cîrciu Elena din Mătăsari la nai, Sanda Ștefan de 17 ani din Bustuchin la acordeon, Onea Flavius de 17 ani din Bustuchin la vioară și Mihai Darius de 10 ani din Melinești la vioară.

Secţiunea grupuri instrumentale

Premiul I a fost câștigat de către Grupul de fluierași și naiști “Ștefan Popescu” din Bustuchin, iar premiul al II-lea de Grupul de naiști din Stoina.
Premiul al III-lea a fost câștigat de către Grupul de naiști și fluerași din Căpreni, iar premiul al IV–lea de Grupul de instrumentiști “Ioniile Cercel” din Dănciulești.

Secţiunea de dansuri populare

Premiul I a fost câștigat de Ansamblul “Brâul” de la Poiana și Ansamblul de la Mătăsari. Premiul al II-lea – Ansamblul Folcloric de la Căpreni și cel de la Stoina.
Premiul al III-lea – Ansamblul Folcloric de la Logrești și cel de la Licurici.
Mențiuni – Ansamblu Folcloric de la Berlești și cel de la Hurezani.
Premiul special a fost câștigat de Ansamblul Folcloric “Bustuchin junior” și cel din Vladimir.
Manifesarea este organizată în fiecare an de către Consiliul Județean Gorj, Consiliul Local și Primăria comunei Bustuchin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Școala Populară de Artă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Nicoleta Miulescu, secretarul fără casă de la Primăria Craiova

Nicoleta Miulescu, secretarul general al municipiului Craiova, are o declaraţie de avere aproape goală, doar cu veniturile obţinute din salarii.

ȘTIRI GdS

VIDEO: Proteste violente în Serbia din cauza revenirii la...

Mai mulți susţinători ai opoziţiei au luat cu asalt clădirea Parlamentului din Belgrad, după ce preşedintele Aleksandar Vucic a impus măsuri restrictive pentru...

Coronavirus: Germania se apropie de pragul de 200.000 de...

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din Germania a crescut cu încă 397 de îmbolnăviri raportate de autorități în ultimele 24 de ore,...

Persoană cu probleme medicale, salvată din Masivul Parâng

O acțiune de salvare a angajaților din cadrul Serviciului Județean al Salvamont al Consiliului Județean Gorj a avut loc aseară în Masivul...

Nicoleta Miulescu, secretarul fără casă de la Primăria Craiova

Nicoleta Miulescu, secretarul general al municipiului Craiova, are o declaraţie de avere aproape goală, doar cu veniturile obţinute din salarii.

Covid-19 ar putea declanşa diabetul zaharat

La începutul pandemiei de SARS-CoV-2, medicii atrăgeau atenția asupra faptului că persoanele cu diabet se confruntă cu un risc mai mare de...

Medicamentele pentru Covid folosite în România, retrase din studiile...

Medicamentele care fac parte din protocolul Ministerului Sănătăţii pentru tratamentul Covid, utilizate în spitalele din România, inclusiv în Craiova, au fost retrase...