9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFermierii vor putea angaja mai ușor zilieri în cadrul exploatațiilor agricole

Fermierii vor putea angaja mai ușor zilieri în cadrul exploatațiilor agricole

Legislația privind angajarea de zilieri în exploatațiile agricole a fost îmbunătățită în favoarea fermierilor. Petra Ochișor, directorul Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Gorj, a declarat că proprietarii de ferme vor putea încadra mult mai ușor zilieri.

În urma petițiilor depuse de deținătorii de exploatații agricole, cadrul legislativ a fost modificat. Petra Ochișor a spus că reglementarea legislativă a fost publicată în Monitorul Oficial.

Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Gorj oferă servicii de consultanță fermierilor din județ pentru ca aceștia să poată beneficia de pe urma legislației respective.

Directorul Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Gorj a precizat că unul dintre agenții economici care are nevoie de muncitori sezonieri este un fermier care are o cultură de șofran pe Valea Amaradiei. Tot acolo sunt și culturi de muri și a avut loc recent un festival al murelor.


Plecați în Spania și Italia

În toate aceste domenii legate de agricultura bio este nevoie de lucrători sezonieri, iar fermierii se plâng de faptul că mulți gorjeni sunt plecați la muncă în străinătate chiar în agricultură.

Este cunoscut faptul că sunt sute de gorjeni care periodic merg la cules de căpșuni în Spania sau în Portugalia. „Va fi mai ușor de angajat zilieri acum. Fermierii vin să întrebe care este cadrul legislativ. Le explicăm acum care sunt beneficiile legislației și facilitățile de care pot beneficia.

Noi nu interpretăm în niciun fel legea pentru nimeni, ci doar le oferim date privind modificările suferite de lege și care sunt modificările. Unele sunt cerute chiar de către fermieri.

Trebuie găsite soluții pentru a atrage forța de muncă încă de pe băncile școlii. Să găsească elevi care să vină în stagiul de practică“, a spus Petra Ochișor, directorul Direcției pentru Agricultură Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS