12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn nou spectacol va avea loc în municipiul Târgu Jiu: Constantin Lătărețu și Damian Drăghici

Un nou spectacol va avea loc în municipiul Târgu Jiu: Constantin Lătărețu și Damian Drăghici

Primăria Târgu Jiu continuă seria spectacolelor de vară în centrul municipiului Târgu Jiu. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunțat că vineri seară, de la ora 20,00, în Piața Prefecturii din municipiu, va avea loc un alt spectacol de muzică populară.

Acesta va fi susținut de taraful de lăutari al interpretului și instrumentistului gorjean Constantin Dodo Lătărețu. Invitat special va fi naistul Damian Drăghici. Edilul susține că muzica lui Marian Drăghici nu este una manelizată, ci este un stil apreciat și de publicul elevat. Primarul a început deja să capete experiență în ceea ce privește genurile muzicale, pe categorii de vârstă.

Nu a mai ajuns Botgros

Ultimul concert de muzică populară care a avut loc în Piața Prefecturii s-a desfășurat marți și nu s-a bucurat de o participare numeroasă a publicului. Marcel Romanescu spune că atunci a reușit să îi convingă pe Lăutarii de la Chișinău a maestrului Nicolae Botgros să vină să cânte. Cu toate acestea, nici măcar Nicolae Botgros nu a ajuns la Târgu Jiu, din motive personale, și a fost înlocuit de fiul său. Publicul a fost dezamăgit de modificarea respectivă. Autoritățile au filmat chiar cu o dronă spectacolul respectiv. Prim astfel de manifestări autoritățile și-au propus să atragă turiști, dar orașul are restanțe mari la capitolul infrastructură: transport public nemodernizate, circulație rutieră sufocată, Gara CFR nemodernizată, probleme când sunt precipitații și altele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS