22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFestival Folcloric „Iustina Băluțeanu”, la Bustuchin

Festival Folcloric „Iustina Băluțeanu”, la Bustuchin

O nouă ediție a Festivalul de folclor „Iustina Băluțeanu” va avea loc la Bustuchin, duminică, 28 iulie. Festivalul este deschis deopotrivă tarafurilor tradiționale și rapsozilor locului, dar și tinerilor interpreți, vocali și instrumentiști, individuali sau grupați în formații folclorice.

Manifesarea este organizat de Consiliul Județean Gorj, Consiliul Local și Primăria comunei Bustuchin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Școala Populară de Artă. Secțiunile Festivalului: soliști vocali de muzică populară; soliști instrumentiști de muzică populară; grupuri instrumentale; dansuri populare. Festivalul este deschis interpreților de folclor muzical autentic din localitățile riverane râurilor Gilort, Galbenu, Olteț și Amaradia.

Fiecare localitate invitată poate înscrie în concurs câte un singur reprezentant pentru fiecare din cele patru secțiuni. Limita minimă de vârstă este de 10 ani, mergând până la 40 de ani pentru soliștii vocali și instrumentiști, iar pentru grupurile instrumentale și formațiile de dansuri vârsta admisă este între 7-18 ani.Soliștii vocali și instrumentiștii vor interpreta două piese, din care una fără acompaniament (doină sau baladă). Concurenții sunt așteptați în ziua de 28.07.2019, ora 10,00, în Piața Primăriei Bustuchin.

Premiile festivalului

În funcție de numărul de participanți înscriși pentru cele patru secțiuni, se vor mai acorda 5 premii speciale în valoare de 50 lei. „Premiile I la secțiunile soliști vocali, soliști instrumentiști, grupuri instrumentale și dansuri populare precum și premiul special la secțiunea dansuri populare precum și premiul special la secțiunea dansuri populare vor fi acordate de către Consiliul Județean Gorj, prin Școala Populară de Artă Târgu Jiu. Premiile II la toate secțiunile, mențiunile la secțiunile grupuri instrumentale și dansuri populare, precum și cele cinci premii speciale ce se vor acorda în funcție de participanții înscriși, vor fi acordate de Consiliul Local și Primăria Bustuchin.

Premiile III la secțiunile soliști vocali, soliști instrumentiști, grupuri instrumentale și dansuri populare precum și premiul special la secțiunea soliști vocali și mențiunile la secțiunile soliști vocali și soliști instrumentiști vor fi acordate de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.  În funcție de valoarea premiilor și de numărul de participanți, juriul își rezervă dreptul de a redistribui unele premii.”, potrivit unui comuncat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS