21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFirma Avicarvil nu găsește forță de muncă și se orientează către muncitori străini

Firma Avicarvil nu găsește forță de muncă și se orientează către muncitori străini

Compania Avicarvil a reușit să angajeze până în prezent la fosta Avicola doar 370 de muncitori. Asta în ciuda faptului că ar fi dorit ca numărul lucrătorilor să fie măcar dublu. Tiberiu Berbece, directorul punctului de lucru din Târgu Jiu, a precizat că activitatea de recrutare a forței de muncă este permanentă. Cererea de lucrători este ridicată, iar pe plan local se găsesc puțini doritori.

Astfel, firma a fost nevoită să apeleze inclusiv la muncitori din afara comunității europene. Este vorba de lucrători aduși din Sri Lanka. De altfel, Avicarvil a fost obiectul unui control al inspectorilor de muncă din Gorj și din Vâlcea pe tema muncitorilor aduși la lucru din afara țării. Berbece a mai spus că lucrătorii străini încadrați foloseau fosta Avicola drept rampă de lansare către locuri de muncă mai bine plătite din alte state ale Uniunii Europene.

Vor aduce muncitori din alte state la Avicarvil

Tiberiu Berbece a precizat că firma a investit la Târgu Jiu foarte mulți bani pentru a reînvia activitatea de creștere a păsărilor. Au fost angajați oameni din Târgu Jiu, dar și din comunele limitrofe. însă acest lucru nu a fost suficient. Managerul firmei Avica a spus că investitorii autohtoni nu vor avea încotro și vor fi obligați să importe forță de muncă din afara țării și chiar din afara comunității europene, pentru a nu-și închide activitatea.

„Acum pare ceva extraordinar să aducem muncitori din Asia sau din altă parte. Peste un an, cu siguranță, va fi ceva normal. Nu am mai găsit forță de muncă pe plan local și la nivelul țării. Este normal să căutăm lucrători în altă parte. Este o mobilitate a forței de muncă“, a spus Tiberiu Berbece, reprezentantul investitorului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS