11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimarul din Bustuchin, Ion Ciocea, riscă să rămână fără mandat

Primarul din Bustuchin, Ion Ciocea, riscă să rămână fără mandat

Primarul din Bustuchin, Gorj, Ion Ciocea, ar putea rămâne fără mandat. PSD Gorj a decis să facă demersuri pentru ca acesta să nu mai fie primar al localității. Asta după ce instanța a decis că edilul a renunțat la calitatea de membru de partid. Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj, a declarat că la instituție au fost trimise o serie de documente de la Organizația Județeană a PSD, inclusiv o demisie a primarului din Bustuchin. Ciocea ar fi demisionat din PSD pentru a putea să candideze la alegerile parlamentare din anul 2016. Social-democrații au evitat să facă demersuri pentru a-l lăsa pe primar fără mandat. Însă, colaborarea acestuia cu ALDE la ultimele alegeri europarlamentare i-a nemulțumit pe Mihai Weber și compania.

Șanse mici pentru anticipate

Corina Belteu a precizat că juriștii instituției vor analiza documentele primite și vor cere și un punct de vedere de la secretarul Primăriei din Bustuchin. În momentul în care va sosi avizul de la primărie va fi luată o decizie. Reprezentanta Prefecturii Gorj a mai declarat că viceprimarul va prelua atribuțiile primarului, dacă va fi cazul.

În opinia Corinei Belteu, va fi foarte greu să fie organizate alegeri anticipate la Bustuchin. Dacă s-ar întâmpla acest lucru, ar trebui să fie dizolvat Consiliul Local. Cel mai probabil, comuna va fi condusă de viceprimar. La nivel local s-a vehiculat faptul că Ion Ciocea ar încerca să dizolve Consiliul Local pentru a forța organizarea de alegeri anticipate. Acest lucru ar fi puțin probabil.

Primarul din Bustuchin nu mai este dorit în PSD

Vicepreședintele PSD Gorj, Aurel Popescu, este de părere că nu mai este cale de întoarcere pentru rămânerea lui Ion Ciocea în partid și pe postul de primar la Bustuchin. Popescu a declarat că există o decizie a instanței prin care se stabilește faptul că Ion Ciocea nu mai este membru al PSD. Prin urmare, și-ar putea pierde postul de primar.

Acest lucru va fi constatat însă de Prefectura Gorj, printr-un ordin. În opinia reprezentantului PSD Gorj, candidatura lui Ion Ciocea ca independent la parlament a echivalat cu încălcarea statutului și pierderea calității de membru de partid. Prin urmare, nu mai poate ocupa postul de primar al comunei Bustuchin.

Viceprimarul din Târgu Jiu a spus că s-a mai discutat cu Ion Ciocea, însă nu s-a ajuns la vreo înțelegere. Primarul a dat tot timpul declarații anti-PSD. Chiar a colaborat în ultima perioadă cu ALDE și cu liderul acestui partid, Ion Iordache. Aurel Popescu este convins că Ciocea nu mai intenționa să revină la PSD, după modelul lui Ion Călinoiu. Acesta a fost primit în PSD și chiar a primit șefia SGA Gorj. Nu este cazul lui Ion Ciocea, spune Aurel Popescu, pentru că primarul din Bustuchin a criticat permanent PSD și pe liderii acestuia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS