6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieAbsolvenții sunt așteptați la AJOFM Gorj pentru a se înregistra ca șomeri

Absolvenții sunt așteptați la AJOFM Gorj pentru a se înregistra ca șomeri

Angajații Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj au organizat în ultimele săptămâni acțiuni de informare în unitățile de învățământ. Campania s-a adresat viitorilor absolvenți de liceu și de facultate. Romeo Chiriac, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, a declarat că tinerii au fost informați în legătură cu posibilitățile de angajare de pe piața muncii, documentele care trebuie prezentate la AJOFM pentru a beneficia de indemnizația de șomaj.

De asemenea, Romeo Chiriac a spus că instituția pe care o conduce oferă o serie de servicii în mod gratuit celor care se înregistrează în baza de date ca fiind în căutarea unui loc de muncă, dar și tinerilor absolvenți de liceu sau facultate.

Așteptați la sediul AJOFM

Șeful AJOFM Gorj a precizat că de acțiunile de informare au beneficiat 1.700 de persoane, din care 65 au fost studenți. „Noi facem de fiecare data aceste activități de informare în unitățile de învățămât și în spațiul public. An de an îi așteptăm pe absolvenții care doresc acest lucru să vină cu dosarul să se înregistreze în baza noastră de date. Ulterior, se va face un al doilea dosar și se va putea acorda indemnizație de șomaj. Programul se adresează absolvenților de studii medii și superioare. E

xistă și programe de formare profesională pe care le avem în derulare în acest an, cursuri la care absolvenții pot participa și pot primi un certificat de formare profesională care îi poate ajuta să se integreze mai ușor pe piața muncii. Sunt servicii pe care le oferim gratuit celor înregistrați în baza AJOFM Gorj“, a precizat Romeo Chiriac, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS