12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInspectorii de muncă au descins la combinatul de creștere a puilor din Târgu Jiu

Inspectorii de muncă au descins la combinatul de creștere a puilor din Târgu Jiu

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat, ieri verificări la fosta Avicola Târgu Jiu, preluată de o companie care produce carne de pasăre.

Au fost sesizate posibile încălcări ale legislaţiei muncii. Angajatorul foloseşte în activitate cetăţeni străini. Întrucât compania are sediul social în Vâlcea, controlul va fi continuat de inspectorii de muncă din județul vecin.

“În urma autosesizării, pentru efectuarea controlului, am solicitat sprijinul Biroului de Imigrări Gorj, reprezentanţii acestuia însoţiindu-i pe inspectorii de muncă în timpul verificărilor. La sediul angajatorului s-au găsit 17 cetăţeni străini. Având în vedere că persoana juridică pentru care lucrează aceştia are sediul social în judeţul Vâlcea, conform competenţei teritoriale, fişele de identificare, completate în timpul verificărilor, vor fi transmise la Inspectoratul Teritorial de Muncă Vâlcea, pentru definitivarea controlului şi luarea măsurilor legale, în cazul în care acestea se impun”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS