10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCS Pandurii vrea să picheteze Primăria Târgu Jiu

CS Pandurii vrea să picheteze Primăria Târgu Jiu

Sportivii și angajații Clubului Sportiv Pandurii au ajuns la capătul răbdării și au anunțat că săptămâna aceasta vor organiza proteste în fața sediului Primăriei Târgu Jiu.

Conducerea clubului și salariații sunt nemulțumiți că, spre deosebire de anii anteriori, din acest an, nu se mai poate colabora pe niciun palier cu autoritatea locală. CS Pandurii are încheiat de mai mulți ani un contract de colaborare cu Primăria Târgu Jiu pentru plata apei, însă autoritatea locală ar refuza să mai plătească vreun leu de acum înainte. Sportivii vor fi puși în situația de a nu mai avea apă, dacă CS Pandurii nu va semna un contract de furnizare cu Aparegio Gorj. Nu se știe însă dacă vor exista și fondurile necesare la nivelul CS Pandurii pentru a achita apa consumată. Aceasta era plătită de municipalitate.

Vor să protesteze

Mai este nevoie ca primăria să execute unele reparații la hotelul Sport, dar și să aprobe scutirea de la plată a unor penalități. În caz contrar, sportivii și conducerea amenință că vor ieși în stradă săptămâna aceasta, pentru a picheta sediul primăriei.

„Ca să nu batem câmpii… din obligațiile părților stipulate în Protocol, Consiliul local al municipiului Târgu Jiu se obligă să asigure gratuit furnizarea agentului termic și a apei. Asta până la crearea de surse independente de către club. În 2001, clubul și-a pus centrală proprie și agentul termic a fost suportat de club. Din în 2011 s-au făcut două puțuri în stadion și nu a fost găsită pânza freatică nici la 800 de metri. Până acum, primăria asigura apă gratuit clubului. De acum nu mai merge, că nu vor unii”, a spus Mihai Prunariu, președintele Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu .

Legat de scutirea de la plata penalităților

„Motivul pentru care s-a respins cererea de scutire de la plata penalităților, pe care clubul a făcut-o tot la solicitarea Direcției Publice de Venituri, a fost că nu suntem înscriși la Registrul Comerțului. CS Pandurii Târgu Jiu este persoană juridică de drept public. Acestea nu pot fi înscrise la Registrul Comerțului. Asta ca să se vadă cum stă treaba și de ce a fost respinsă cererea. Mergem în instanță! Până atunci, dacă nu se vine cu soluții concrete, săptămâna aceasta vom începe pichetarea sediului Primăriei Târgu Jiu“, a declarat Mihai Prunariu, președintele CS Pandurii Târgu Jiu. Acest club funcționează în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS