5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSubvenții pentru zeci de firme din Oltenia pentru dezvoltarea de afaceri

Subvenții pentru zeci de firme din Oltenia pentru dezvoltarea de afaceri

Zeci de firme din Oltenia vor beneficia de subvenții pentru dezoltarea de afaceri, în cadrul unui proiect inițiat de Consiliul Județean (CJ) Gorj, alături de doi parteneri. La Sala Maură a Palatului Administrativ din Târgu Jiu, președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin-Mihai Popescu, se va întâlni, în vederea semnării contractelor de subvenție, cu antreprenorii ale căror planuri de afaceri au fost selectate pentru finanțare prin proiectul „START UP PENTRU EXCELENȚĂ“, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Proiectul se implementează în baza acordului de parteneriat semnat între Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație (lider), Universitatea „Constantin Brâncuși“ din Târgu Jiu (partener 1) și județul Gorj (partener 2).

Susținerea întreprinderilor

Obiectivul general al proiectului „START UP PENTRU EXCELENȚĂ“ îl reprezintă dezvoltarea antreprenorialului în Regiunea Sud-Vest Oltenia, prin susținerea întreprinderilor cu profil nonagricol din zona urbană. Dezvoltarea de noi activități economice va contribui, totodată, la creșterea gradului de ocupare a populației din Regiunea Sud-Vest Oltenia. Valoarea totală a subvenției ce urmează a fi acordată în cadrul proiectului, de către cei trei parteneri, este de 7.356.525 lei. Din care se vor finanța: 27 de planuri de afaceri cu 178.340 lei (echivalentul a 40.000 Euro/plan); 19 planuri de afaceri cu 133.755 de lei (echivalentul a 30.000 Euro/plan). Valoarea în lei a fost calculată la un curs valutar de 1 euro = 4.4585 lei, conform ghidului solicitantului.

Contractele de subvenție aferente celor 46 de planuri de afaceri, selectate în vederea finanțării în cadrul proiectului „START UP PENTRU EXCELENȚĂ” din Fondul Social European, vor fi semnate de către cei trei parteneri, după cum urmează: 22 contracte de subvenție cu județul Gorj; 12 contracte de subvenție cu Universitatea „Constantin Brâncuși“; 12 contracte de subvenție cu Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație. Județul Gorj, în calitate de partener, va finanța 22 de planuri de afaceri în valoare de 3.477.630 lei, după cum urmează: 12 planuri cu suma de 178.340 de lei; 10 planuri cu suma de 133.755 de lei.

Vor fi create 92 de locuri de muncă în Oltenia

Grupul țintă al proiectului a vizat un număr de 300 persoane fizice (șomeri/persoane inactive/persoane care au un loc de muncă și care au dorit să înființeze o afacere, în scopul creării de noi locuri de muncă) și subvenționarea a 46 de planuri de afaceri ale acestora, în vederea creșterii adaptabilității persoanelor de a materializa ideile de afaceri.

Totodată, prin implementarea acestui proiect se vor crea aproximativ 92 de locuri de muncă în regiune. „Cele 46 de firme înființate, în cadrul proiectului, care vor beneficia de ajutor de minimis sunt localizate după cum urmează: 34 în județul Gorj, din care: 28 în Târgu Jiu, 2 în Târgu Cărbunești și câte una în Motru, Novaci, Turceni și Tismana; 4 în Dolj, din care: 3 în Craiova și una în Băilești; 3 în Slatina – județul Olt; 3 în județul Vâlcea, din care: 2 în Călimănești și una în Râmnicu Vâlcea; 2 în Drobeta Turnu Severin – județul Mehedinți.

Afacerile care vor fi dezvoltate vizează următoarele domenii: producție (panificație, textile, tehnică dentară, produse manufacturiere) și servicii (colectare deșeuri, instalații, tâmplărie, service auto, tractări auto, curierat, înregistrări audio, dezvoltare software, portaluri web, inginerie, agenții de publicitate, fotografie, furnizare forță de muncă, agenții de turism, ambalare miere, cabinete medicale și stomatologice, producție spectacole, after school, activități recreative, servicii de înfrumusețare)“, potrivit unui comunicat al CJ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS