20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjComuna Peștișani va deveni stațiune turistică de interes local

Comuna Peștișani va deveni stațiune turistică de interes local

Localitatea de baștină a sculptorului Constantin Brâncuși, comuna Peștișani, va deveni stațiune turistică de interes local. Autoritățile din Peștișani au făcut deja demersurile legale pentru obținerea statutului respectiv. A fost întocmită documentația necesară, care a și fost depusă la Ministerul Turismului.

Aceasta a fost analizată și urmează să fie programată vizita experților din minister la Peștișani. Aceştia vor vedea, la fața locului, dacă sunt îndeplinite condițiile menționate în documentația întocmită de către Primăria din Peștișani. Urmează să fie acordat avizul de specialitate și aprobat un act normativ prin care să fie acordat comunei Peștișani statutul de stațiune turistică de interes local.

Primarul din Peștișani, Cosmin Pigui, a declarat că vizita specialiștilor din minister va avea loc vara aceasta. Până la finalul anului comuna va intra în posesia certificatului prin care va fi atestată ca stațiune de interes turistic.

Comuna în care s-a născut sculptorul Constantin Brâncuși

Argumentele autorităților locale pentru ca localitatea să devină stațiune sunt frumusețile geografice și faptul că aici s-a născut sculptorul Constantin Brâncuși. De altfel, în satul Hobița se află Casa Memorială „Constantin Brâncuși“, unul dintre cele mai vizite obiective turistice din Gorj.

„Suntem în discuții avansate cu Ministerul de resort. Urmează vizita experților. Avem tot ce trebuie pentru a deveni stațiune turistică de interes local. Avem câteva obiective pentru un turism de înalt nivel. Este, în primul rând, Constantin Brâncuși și casa de la Hobița, avem Peștera Cioarei, Valea Bistriței cu lacul de acumulare și partea de munți. Există și un stejar uriaș, vechi de 164 de ani, monument al naturii – ceva excepțional. Până la finalul acestui an vom deveni stațiune turistică. Avem și 30 de pensiuni turistice, dintre care 12 sunt agropensiuni pe fonduri europene“, a declarat Cosmin Pigui, edilul din Peștișani.

Anul trecut au fost desemnate stațiune turistice de interes local comunele Baia de Fier și Polovragi. Comuna Baia de Fier a accesat deja fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii, ca urmare a noului statut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS