6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimăria Albeni, verificată de Corpul de Control al prefectului

Primăria Albeni, verificată de Corpul de Control al prefectului

Primăria Albeni a intrat din nou în atenția prefectului de Gorj, Ciprian Florescu. Corpul de Control al Prefecturii Gorj va efectua o nouă verificare la instituția condusă de primarul Ionuț Stan. Potrivit prefectului de Gorj, Ciprian Florescu, controlul se bazează pe o petiție care vizează anumite nereguli în relația primar – salariați.

De asemenea, primarul Ionuț Stan a făcut o sesizare în ceea ce îl privește pe secretarul Primăriei din Albeni. Se solicită efectuarea unei verificări. Inspectorii Corpului de Control vor rămâne mai multe zile la Albeni pentru a verifica toate aspectele sesizate, a mai spus Ciprian Florescu. Reprezentantul guvernului în teritoriu a precizat că fiecare salariat al Primăriei Albeni a sesizat nemulțumiri în legătură cu primarul Ionuț Stan.

Conform prefectului Florescu este vorba de plângeri pe diferite teme, pornind de la discriminare și comportamentul față de subalterni. Ciprian Florescu a dispus derularea unei verificări care să vizeze ambele sesizări, atât de la funcționari, cât și de la primar. Va fi întocmit și un raport de control care va fi analizat de șeful Prefecturii Gorj.

Mai multe controale în ultimii ani

Prefectul de Gorj a mai spus că, în ultimii ani, au mai fost controale la Albeni. Au fost trasate măsuri pentru primar și pentru funcționari. Primăria din Albeni a fost amendată.

În urma verificărilor au rezultat mai multe rapoarte de control care, în mare parte, au fost făcute publice. Primăria Albeni este măcinată de scandaluri și de plângeri la organele de anchetă depuse de angajați. De altfel, instituția este una dintre cele mai verificate de către Corpul de Control al prefectului.

„Am primit o petiție din partea angajaților în care se relatează anumite disfuncționalități care vizează relația cu primarul. La rândul său, primarul a depus o sesizare care îl vizează pe secretarul primăriei. Vor fi verificate în zilele următoare toate aspectele care ne-au fost aduse la cunoștință și vor fi dispuse măsuri. A mai mers și în trecut Corpul de Control la Albeni și au fost trasate măsuri pentru a fi duse la îndeplinire. Au fost aplicate și amenzi. Asta este situația. Am fost sesizați, facem verificările. În câteva zile va fi gata raportul de control și vom vedea care sunt concluziile“, a spus Ciprian Florescu, prefectul de Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS