21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjVijelii , ploi torenţiale, grindină, până luni dimineaţa

Vijelii , ploi torenţiale, grindină, până luni dimineaţa

Administraţia Naţională dee Meteorologie a emis joi o nouă atenționare meteo de instabilitate atmosferică, anunțând că până luni vor fi ploi torențiale, vijelii și grindină, în aproape toată țara. De asemenea, de la ora 12.00 și până luni dimineață, 37 de județe se vor afla sub cod galben de grindină, vijelii și averse torențiale.

Meteorologii anunță că de astăzi, de la ora 10.00, până luni, la ora 10.00, în majoritatea zonelor țării vor fi ploi torențiale, cu descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp, iar pe arii restrânse 35-50 l/mp.

De asemenea, începând de astăzi, de la ora 12.00 și până luni la ora 03.00, 37 de județe se vor afla sub cod galben. În acest interval vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Maramureș, Moldova, Transilvania, local în Muntenia și Dobrogea, precum și în zonele de deal și de munte. Vor fi frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

Județele vizate sunt Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara , Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov și Călărași.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS