Acasă Local Gorj Craiova: Mesaje emoţionante pentru elevul Liceului Militar, care s-a înecat în mare

Craiova: Mesaje emoţionante pentru elevul Liceului Militar, care s-a înecat în mare

-

Pe pagina de facebook Veteranii Armatei României a apărut un mesaj emoţionat la trecerea ăn nefiinţă a elevului Colegiului Naţional Militar ,,Tudor Vladimirescu” Craiova, Mitroi Iosif-Corneliu, înecat în mare.
Iosif-Corneliu Mitroi era elev în clasa a IX-a la Colegiul Militar Național „Tudor Vladimirescu” și participa la „Școala de vară”, în garnizoana Constanța. Pe 28 mai, el împreună cu alţi doi colegi a intrat în mare şi nu a mai ieşit. Colegii săi au fost salvaţi. În această dimineaţă, trupul său neînsufleţit a fost găsit pe o plajă din Năvodari.
„Valurile nemiloase ale mării au zdrobit în vârtejul lor speranțele unui tânăr pandur abia când începuse să descopere puterea visului frumos. Au stins povestea unui suflet pur, unindu-l cu eternitatea.
Chipul lui luminos zâmbea a bine, a frumos, a iubire. Generozitate, optimism, simplitate, sinceritate, inocență. Noblețe. Acesta a fost copilul, elevul, colegul și prietenul nostru special Iosif.
Drum lin către cer, copil frumos!
Dumnezeu să te odihnească în pace!”

De asemenea, şi Colegiul Naţional Militar ,,Tudor Vladimirescu” Craiova a postat un mesaj plin de emoţie care îl defineşte pe cel care a fost IosifCorneliu Mitroi:

„Un suflet preschimbat în înger ne privește acum de unde marea se uneşte cu cerul.

Valurile nemiloase ale mării au zdrobit în vârtejul lor speranțele unui tânăr pandur abia când începuse să descopere puterea visului frumos. Au stins povestea unui suflet pur, unindu-l cu eternitatea.

Povestea pandurului Iosif a început în septembrie 2018, când a păşit hotărât şi, în acelaşi timp, plin de emoţie, în Colegiul Naţional Militar ,,Tudor Vladimirescu” Craiova.

Sensibilitatea, creativitatea şi seriozitatea cu care a abordat fiecare dintre proiectele sale au dus la rezultate deosebite atât în activităţile extracurriculare cât şi la concursurile şi olimpiadele şcolare. De la calificarea la naţionala de religie, de la relaţiile de prietenie sau bună colegialitate pe care le-a avut cu cei din generaţia lui sau cu ,,fraţii” mai mari din familia vladimireştilor, până la aplauzele pe care le-a primit de fiecare dată când urca pe o scenă sau cânta colegilor fie că era în companie sau în foişorul din curtea şcolii, Iosif transmitea candoare, o blândețe aparte, un zâmbet desprins din soare. Acordurile sale de chitară, vocea sa caldă vor reverbera mereu în inimile noastre.

Chipul lui luminos zâmbea a bine, a frumos, a iubire. Generozitate, optimism, simplitate, sinceritate, inocență. Noblețe. Acesta a fost copilul, elevul, colegul și prietenul nostru special Iosif.

O mare de lumină îți așternem în drumul tău spre cer.”

ȘTIRI VIDEO GdS

Amical / Universitatea II Craiova întâlneşte Astra II la Ploieşti

Universitatea II Craiova susţine miercuri cel de-al şaselea joc de verificare din această iarnă. Acesta este totodată ultimul test înaintea reluării campionatului...