8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Măsuri pentru prevenirea fraudelor electorale şi pentru siguranţa secţiilor de votare

Gorj: Măsuri pentru prevenirea fraudelor electorale şi pentru siguranţa secţiilor de votare

În contextul desfășurării alegerilor europarlamentare și a referendumului, pompierii militari sunt angrenați în misiuni specifice atât de verificare, cât și de pază și protecție a secțiilor de votare pentru organizarea în condiții de siguranță a procesului electoral.

Premergător alegerilor europarlamentare și a referendumului ISU Gorj a efectuat acțiuni preventive care să contribuie la consolidarea climatului de siguranță a cetățenilor, respectiv buna organizare și desfășurare a acestui proces electoral, fiind efectuate verificări la toate cele 294 de obiective în care sunt organizate cele 332 secții de votare la nivelul județului Gorj pentru a se asigura că acestea îndeplinesc cerințele de securitate la incendiu.

Totodată, pompierilor gorjeni le-au fost repartizate pentru asigurarea măsurilor de pază și protecție 84 de secții de votare amplasate în 77 de locații. În acest sens, la nivelul ISU Gorj s-a dispus suplimentarea efectivelor care să asigure măsurile de pază și protecție, precum și de prevenire a situațiilor de urgență pe parcursul procesului electoral, astfel încât exercitarea dreptului la vot să se desfășoare în depline condiții de siguranță.

De asemenea, peste 700 de polițiști gorjeni vor fi angrenați în activitățile circumscrise alegerilor și vor asigura paza a 163 de secții de votare, din totalul de 332 de secții din județul Gorj. În ultimele zile poliţiştii au organizat acţiuni de informare a populaţiei pentru prevenirea fraudelor electorale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS