Acasă Local Gorj Gorj: Program pentru distribuirea buletinelor de vot

Gorj: Program pentru distribuirea buletinelor de vot

-

Autorităţile din Gorj au întocmit un program pentru distribuirea buletinelor de vot către primării. Astfel, Prefectura Gorj a programat primarii la sediul instituţiei, să ridice buletinele de vot. Distribuirea materialelor electorale şi a buletinelor de vor se va face în baza unor programări care vor debuta de la ora 11,00. Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj, a declarat că primii care vor ridica buletinele de vot pentru alegerile europarlamentare şi pentru referendum vor fi reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu. În municipiul reşedinţă de judeţ sunt cele mai multe secţii de votare din judeţ, respectiv 56. Vor urma celelalte primării din judeţ,respectiv 69 de unităţi administrativ-teritoriale. Programul privind distribuirea materialelor electorale se va finaliza în jurul orei 14,00. Cei care vor ridica buletinele de vot vor fi primarii de localităţi şi poliţiştii locali. Pentru judeţul Gorj au fost tipărite 329.285 de buletine de vot pentru alegerile europarlamentare şi 658.570 de buletine de vot pentru referendum. Există şi 1.660 de ştampile pentru votare şi 304.193 de timbre autocolante. La nivelul judeţului pe listele electorale permanente sunt înscrişi 299.300 de alegători cu drept de vot. Duminică, 26 mai, vor fi deschise 332 de secţii de votare. Se va putea vota la cerere şi cu ajutorul urnei mobile.

Program de lucru cu publicul sâmbătă şi duminică

Angajaţii Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Târgu Jiu se vor afla la serviciu sâmbătă şi duminică. Instituţia va fi deschisă pentru ca cetăţenii să poată obţine o carte de identitate şi să poată merge la vot, dacă doresc acest lucru. Dan Laurenţiu, şeful Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Târgu Jiu, a declarat că sâmbătă se va lucra în intervalul orar 08,30 – 16,00, iar duminică în intervalul orar 07,00 – 21,00. Taxa pentru eliberarea unei cărţi de identitate costă 7 lei, iar pentru una provizorie un leu. Anumite categorii de cetăţeni beneficiază de scutire de la plata taxei. Se va putea vota numai în baza unui act de identitate valabil.

ȘTIRI VIDEO GdS

Liviu Dragnea rămâne în închisoare

Liviu Dragnea rămâne în închisoare, a decis instanţa supremă. Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins contestaţia în anulare făcută de...

Grefierii au pensii de serviciu, nu speciale

Sindicatul Dicasterial, care reprezintă o parte din personalul auxiliar din instanţe şi parchete, recţionează la discuţiile privind tăierea pensiilor speciale.