Acasă Local Gorj Gorj: Doi bărbați, reținuți pentru contrabandă cu țigări

Gorj: Doi bărbați, reținuți pentru contrabandă cu țigări

-

Doi bărbați, de 26 și 39 de ani, din județul Călărași, au fost depistați ieri de polițiștii din Novaci, în timp ce comercializau, pe raza comunei Baia de Fier, țigarete fără timbru de marcaj, unui bărbat, de 67 de ani, din localitate, căruia îi oferiseră spre vânzare 57 de cartușe de țigări, contra sumei de 1.200 de lei.

În urma controlului efectuat de către polițiști asupra autovehiculului cu care se deplasau cei în cauză, au fost găsite, în portbagaj, 72 de cartușe de țigări, pentru care cei doi bărbați din județul Călărași nu au putut prezenta documente de proveniență, declarând că au fost cumpărate din Târgul Vitan, din București, de la persoane necunoscute. Întreaga cantitate de țigarete, reprezentând 25.800 de țigarete, a fost ridicată în vederea cercetărilor.
De asemenea, asupra bărbaților a fost găsită suma de 3.600 lei, pe care nu au putut-o justifica, aspect față de care s-a impus măsura ridicării în vederea confiscării.

În baza probatoriului administrat polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a celor doi bărbați, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de deținerea sau comercializarea, pe teritoriul României, a unor produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false.

ȘTIRI VIDEO GdS