Acasă Local Gorj Campanie antidrog în trei licee din Târgu Jiu

Campanie antidrog în trei licee din Târgu Jiu

-

Poliţiştii din cadrul Biroului de Analiza şi Prevenire a Criminalităţii al I.P.J. Gorj au desfăşurat ieri o campanie antidrog în trei licee din Târgu Jiu. Astfel, în cadrul activităţilor informativ-preventive desfăşurate în data de 14 mai, poliţiştii de prevenire au abordat o temă de actualitate, prezentând elevilor consecinţele negative ale traficului şi consumului de droguri ori substanţe etnobotanice, sesiunile de informare fiind desfăşurate în colaborare cu reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” şi Liceul Energetic, din Târgu Jiu. Activităţile au avut ca punct de plecare cuvântul „DROG”, definit ca acea substanţă chimică naturală sau sintetică, care perturbă funcţiile naturale ale corpului şi influenţează starea de spirit, sentimentele şi percepţia, care creează dependenţă fizică sau psihică şi tulburări grave ale activităţii mentale şi ale comportamentului.

Efectele nocive ale drogurilor

În continuare, discuţiile au vizat înţelegerea principalilor termeni folosit în acest domeniu, respectiv dependenţa, dependenţa fizică, dependenţa psihică, dezintoxicare, droguri tari, droguri uşoare, toleranţă, sevraj, toxicoman, supradoza, precursori. De asemenea, au fost prezentate aspecte referitoare la câteva din cele mai folosite droguri, respectiv cannabis, cocaina, heroina, marijuana, extasy precum şi efectele fiziologice şi psihologice pe termen scurt şi lung, riscurile şi consecinţele consumului acestor substanţe. Atenției elevilor au fost supuse cauzele și condițiile favorizatoare ale consumului de droguri în rândul tinerilor: curiozitatea, teribilismul, lipsa de maturitate și de responsabilitate, anturajul, presiunea de grup, probleme legate de familie, prieteni, școala, izolarea de colectivitate și societate sau pierderea unei persoane dragi. Un alt aspect urmărit de poliţiştii de prevenire l-a constituit prezentarea consecinţelor, din punct de vedere al răspunderii penale, în situaţia persoanelor care se ocupă fără drept de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc. Elevii participanţi la sesiunile de informare au manifestat un real interes în înţelegerea aspectelor prezentate de poliţiştii de prevenire, participând activ la activităţi cu întrebări şi idei pe această temă.

ȘTIRI VIDEO GdS

Bancul zilei

Căutând să depisteze cauzele nevrozei de care suferea copilul Bulă, medicul îl întreabă: În timpul vacanţei, tatăl tău s-a...

Gorjul redevine roșu

Liberalii nu numai că au pierdut alegerile în Gorj, dar au rămas și fără localitățile conduse de primari liberali. PSD Gorj a reușit să câștige alegerile în şase din cele nouă orașe. Liberalii au pierdut alegerile inclusiv în municipiul Motru, condus de penelistul Gigel Jianu.