Doi tineri au fost reţinuţi de poliţiştii gorjeni în cazul furtului de fier vechi produs duminică în Cariera Roşia, din Complexului Energetic Oltenia(CEO). Astfel, polițiști din cadrul Poliției Orașului Rovinari, în continuarea cercetărilor privind faptele comise la data de 21 aprilie, s-a dispus schimbarea încadrării juridice din infracțiunile de lovire sau alte violenţe, distrugere și furt calificat, în infracțiunile de tâlhărie calificată, favorizarea făptuitorului și lovire sau alte violențe. În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmării penale, față de doi tineri, de 21 și 27 de ani, din orașul Rovinari, respectiv comuna Fărcășești, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, iar împotriva unui bărbat, de 36 de ani, din comuna Fărcășești, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de favorizarea făptuitorului și lovire sau alte violențe.

Totodată, față de tânărul, de 21 de ani și față de bărbatul, de 36 de ani, s-a luat măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj. Cei doi vor fi prezentați astăzi parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, cu propuneri legale.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.