Polițiști din cadrul Poliţiei Oraşului Tismana au acționat ieri în colaborare cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea și Ocolului Silvic Tismana pentru verificarea legalității depozitării și transportului de material lemnos, efectuat pe raza comunei Padeș. Cu această ocazie, s-a constatat că reprezentanții unei societăți comerciale din Motru Sec ar fi expediat peste 13 metri cubi de material lemnos, fără avize de însoțire, dispunându-se sancționarea societății conform privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, precum și luarea măsurii complementare de confiscare a întregii cantități de material lemnos menționat.

De asemenea, a fost efectuat un control la depozitul de cherestea, aparținând unei societăți comerciale din Cloșani, iar în urma comparării stocului faptic cu cel scriptic, a rezultat o diferență de 11,5 metri cubi de cherestea de brad, care a fost confiscată valoric, iar societatea a fost sancționată conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

 

 

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.